Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DIERENBESCHERMING ORGANISEERT EXOTENFEEST

Zaterdag 13 juli organiseert de Dierenbescherming afdeling Utrecht en omstreken een groot Exotenfeest in de Utrechtse binnenstad. Iedereen is van 11:00 uur tot 19:00 uur welkom bij de oude brandweerkazerne op de Minrebroederstraat 11-17 in Utrecht.

Op deze dag staan er tal van activiteiten gepland rond het thema exotische dieren. De douane geeft een lezing over grenscontroles en inbeslagname. Een doorlopende expositie laat zien hoe de Dierenbescherming denkt over de handel in exoten. Voor kinderen is er een een knutselhoek, een workshop buikdans en salsa, een leeshoek waar spannende verhalen over dieren verteld worden, spelletjes, een mini-kermis en een prijsvraag. Bovendien kunnen zij als hun favoriete dier geschminkt worden en brengt de Kids for Animals mascotte Dibbes een bezoek aan het evenement.

Naast de Dierenbescherming zijn ook andere organisaties met een stand vertegenwoordigd die direct of indirect te maken hebben met de exotenhandel. Het geheel wordt feestelijk aangekleed met exotische muziek en tropische hapjes en drankjes.

Doel van het Exotenfeest is om het publiek inzicht te geven in de nietsontziende handel in exotische dieren.

(einde bericht)

Noot voor de pers: voor meer informatie, Jessie Hinten 030-2468866

Dierenbescherming afdeling Utrecht en omstreken
Postbus 10.000 3505 AA Utrecht
tel. 030-2468866 fax. 030-2467882