Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Noordwijk op Zee Festival in teken van muziek

Op zaterdag 13 juli as. zal het 1ste Noordwijk op Zee Festival van dit zomerseizoen plaatsvinden. Verschillende shows, demonstraties, wedstrijden en veel muziek zullen het programma van dit unieke strandevenement vullen. Op zaterdag 10 augustus vindt het 2e Noordwijk op Zee festival plaats.

Swingen op Caribische muziek met de Carribean Boys op het strand of genieten van de zeemansliederen van het Shantykoor. 's Avonds is er live muziek bij de deelnemende strandpaviljoens tot 24.00 uur. Praktisch alle muziekgenres zijn vertegenwoordigd op het Noordwijkse strand.

Oude ambachten zoals visroken, een vistafel, haringsnijden en garnalen koken worden uitgevoerd langs het strand en nabij De Sportvisser. Hierbij zijn ook de Klederdrachtgroep Genootschap Oud-Noordwijk en het Shantykoor De Zeekanters aanwezig. Ook is er de activiteit garnalen trekken met Zeeuwse paarden op het strand.

Het Gibo-Groep/Novo beachvolleybaltoernooi vindt plaats bij strandpaviljoens Branding Beach en De Zeester, strandafrit 4, 5 & 6. De Sportief Op Pad- medewerkers van NJHC-herberg De Duinark zullen diverse uitdagende activiteiten op het strand en in het water organiseren, zoals raften en brandingkanoën. Bovendien wordt door de Nederlandse Kitesurfvereniging en de Kustsurfvereniging Noordwijk de 1ste wedstrijden Kitesurfen georganiseerd in verband met het NK Kitesurfen. Voor hondenliefhebbers wordt bij strandpaviljoen Beach End een Jack Russels demonstratie gegeven.

Kinderen kunnen genieten van de Poppenkastvoorstelling vanaf 14.00 uur gepresenteerd door poppentheater RobHetty bij strandpaviljoen J. van Roon. De Noordwijkse Reddingsbrigade organiseert ter hoogte van de vuurtoren diverse kinderactiviteiten zoals schatgraven, ballonnenwedstrijd, ook zal er een springkussen van Ola geplaatst worden.

De Noordwijk op Zee Festivals worden mede mogelijk gemaakt door Horesca Horecavo, Ola, Heineken, de deelnemende strandpaviljoens en de VVV Holland Rijnland, Noordwijk.

Meer informatie over het programma: VVV Holland Rijnland, Noordwijk, tel. 0900- 2020 404 (¤ 0,45 per minuut).
Noot voor redactie,