Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer persbericht
8 juli 2002 p118


Beperking verkoop alcohol in glas tijdens vierdaagse

Het is verboden tijdens de 4-daagsefeesten, van 13 juli tot en met 19 juli van 18.00 uur tot 09.00 uur in het gebied dat wordt begrensd door de Waalbrug, het Trajanusplein, de St. Canisiussingel, de Oranjesingel, de Graafseweg, de spoorlijn en de Waal alcoholhoudende drank in glazen verpakking te verkopen.

Dit besluit is gebaseerd op artikel 23 van de Drank- en Horecawet en artikel 2 van de Verordening beperking drankverstrekking. Deze verordening is op donderdag 4 juni 2002 door de gemeenteraad van Nijmegen vastgesteld.

Met dit besluit wil de burgemeester voorkomen dat mensen tijdens de avonduren in staat zijn om alcohol in glas vanuit supermarkten mee de straat op te nemen.
Mensen kunnen natuurlijk ook thuis al de nodige hoeveelheden alcohol nuttigen voordat zij de straat op gaan. De ervaring leert echter dat veel jongeren aan het begin van de avond een supermarkt of cafetaria binnen gaan en met grote hoeveelheden alcohol (met name Breezers) de straat opgaan. Deze eenvoudige en goedkope manier van dronken worden heeft geen positief effect op de openbare orde.
Daarnaast levert het glas waarin de alcohol wordt verkocht een risico op. Om die reden heeft de gemeente eerder al met de horecaondernemers afgesproken om op de terrassen geen glaswerk te gebruiken.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.