Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 14-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Erik Riemens, tel. 06-20411180

Dronkenschap
ALMERE Na diverse meldingen trof de politie zaterdagnacht aan de Oevergriend een dronken man aan. Het ging om een 47-jarige man uit Almere. Hij is voor openbaar dronkenschap aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar mocht hij zijn roes uitslapen.

Graffitispuiter
ALMERE Een 12-jarige Almeerder is zaterdagmiddag overgebracht naar het politiebureau, omdat hij graffiti spoot aan de Poldermolenweg. Toen agenten ter plaatse waren, was het jongetje met drie spuitbussen in de weer. Ook zijn 5-jarig zusje was daarbij. De ouders werden in kennis gesteld en bureau Halt is ingeschakeld.

Rijden onder invloed
ALMERE Een 56-jarige Almeerder is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden, omdat hij met teveel alcohol achter het stuur zat. Agenten zagen dat de man op de Hollandsedreef door rood reed en slingerend zijn weg vervolgde. Hij moest een blaastest ondergaan, waarbij hij 425 ug/l blies (1,0 promille). Procesverbaal werd opgemaakt en de Almeerder kreeg een rijontzegging van vier uur, waarna hij werd heengezonden.

Mes in beslag genomen
ALMERE Een 29-jarige Almeerder is zondagochtend aangehouden, omdat hij in het bezit was van een mes. De verdachte bevond zich op dat moment voor een horecagelegenheid aan de Houtstraat. Door personeel werd hem de toegang ontzegd, omdat hij een mes bij zich zou hebben. Na fouillering bleek dat zo te zijn. Daarom werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het mes is daarbij in beslag genomen.

Eenzijdige aanrijding
ZEEWOLDE Op het Priempad vond zaterdagmiddag een eenzijdig ongeval plaats. Een 21-jarige automobiliste uit Utrecht kwam uit de richting van het Winkelpad en wilde naar de Gooisemeersedijk gaan. Door onbekende oorzaak raakte zij met de wielen van haar auto in de berm. Door een stuurcorrectie slipte ze en kwam uiteindelijk tot stilstand in de nabij gelegen sloot. In de auto zat tevens een 3-jarig jongetje, ook uit Utrecht. Beide inzittenden zijn met de GGD ambulance vervoerd naar het Flevoziekenhuis. De vrouw had nekletsel, maar mocht later het ziekenhuis weer verlaten. Het jongetje is overgebracht naar een ziekenhuis in Amersfoort, waar hij uit voorzorg een nachtje moest blijven.

Mishandeling
ZEEWOLDE De politie kreeg zaterdagavond een melding binnen, dat er gevochten zou worden aan de Strandweg, waar in de buurt een muziekevenement plaatsvond. Eenmaal ter plaatse, hielden agenten een 16-jarige verdachte uit Zeewolde aan, omdat hij een 15-jarige jongen uit Harderwijk zou hebben geslagen. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding en uitte diverse bedreigingen richting de agenten. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Zeewolde voor verder verhoor, waarna hij vervolgens naar Almere is vervoerd om ingesloten te worden.

Inbreker betrapt
ZEEWOLDE De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen uit Zeewoldenaar op heterdaad betrapt op het moment dat hij inbrak in een horecagelegenheid aan het Horsterplein. Agenten troffen daarbij zowel lege als gevulde kratten drank aan. Even later kon nog een 17-jarige verdachte uit Zeewolde aangehouden worden. Ook hij was betrokken bij de inbraak. De politie verwacht de komende dagen nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten.

Met teveel op achter stuur
ZEEWOLDE Een 38-jarige bestuurder uit Zeewolde bleek in de nacht van zaterdag op zondag met teveel alcohol op, achter het stuur te zijn gekropen. Toen agenten hem staande hielden aan de Sportlaan, moest de man blazen. Dat leverde 285 Ug/l op (0,6 promille). Hij kreeg een procesverbaal en een rijontzegging van een uur.

Mishandeling
ZEEWOLDE De politie heeft zondagochtend een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden, omdat hij in een horecagelegenheid aan de Wielseweg een 45-jarige inwoner uit Wateringen zonder aanwijsbare reden, zou hebben mishandeld. Daarbij liep het slachtoffer hoofdletsel op. Even later konden agenten de verdachte aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De man uit Wateringen heeft zich in het ziekenhuis verder onder behandeling laten stellen.

Verdachten vernieling aangehouden
LELYSTAD Aan de Ekenstein heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag twee verdachten kunnen aanhouden. Het ging daarbij om twee jongens uit Lelystad van 15 en 16 jaar oud. Ze pleegden een aantal vernielingen aan een bouwkeet, met vermoedelijk als reden om in te breken. Het duo is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Auto te water
LELYSTAD - Aan de Ketelmeerstraat trof de politie zondagochtend een auto in een sloot aan. Eenmaal ter plaatse bleek er niemand in de wagen te zitten. Ook meldde zich geen bestuurder(s) bij de politie. Vervolgens hebben duikers van de brandweer in de sloot gezocht naar mogelijke aanwezigen. Ook de ambulance was ter plaatse. Agenten zijn daarna naar de woning gegaan, van degene op wiens naam de auto stond. Het bleek te gaan om een 32-jarige Lelystedeling, die echter niet thuis werd aangetroffen.

Geen geldig rijbewijs en valse naam
LELYSTAD Een 17-jarige Lelystedeling is zondagochtend in zijn auto staande gehouden aan de Polderdreef. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, bovendien gaf hij een valse naam op. Daarop is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij kreeg voor beide vergrijpen een procesverbaal, waarna hij werd heengezonden. Zijn voertuig is voor verdere controle in beslag genomen.

Hoge snelheid
DRONTEN Een 39-jarige Drontenaar zal het binnenkort zonder zijn rijbewijs moeten doen. Dit omdat hij zaterdagnacht met te hoge snelheid op de Educalaan reed. De man bereikte in zijn auto een snelheid van tegen de 100 kilometer per uur, waar een maximale snelheid van 30 kilometer per uur geldt. Op De Morgen kon hij staande worden gehouden. Hem is procesverbaal aangezegd. Ook zal zijn rijbewijs worden ingevorderd.

LELYSTAD Ook een 22-jarige bestuurder uit Lelystad reed zaterdagavond met te hoge snelheid. Op een parkeerplaats aan de Zuigerplasdreef zat de man in zijn auto. Toen hij de politie zag, ging hij er vandoor. Daarbij reed hij met een snelheid van rond de 150 kilometer per uur over de Zuigerplasdreef. Vermoedelijk door de hoge snelheid, botste hij op de rotonde met de Houtribdreef, waarbij het voertuig de nodige schade opliep. Toch kon hij zijn weg vervolgen en sloeg hij daarna linksaf richting de Polderdreef om daarna weer links de Bastiljon op te gaan. Daar lukte het de agenten de verdachte aan te houden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waarbij hij zich verzette. Eenmaal op het bureau bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Daarnaast is zijn rijbewijs is ingevorderd vanwege te hoge snelheid en gevaarlijk rijgedrag. Na verhoor en in het bezit van de nodige procesverbalen, is de verdachte weer heengezonden.

Rijden onder invloed
EMMELOORD Een 18-jarige automobilist uit Swifterbant reed zaterdagavond over het Smedingplein. Ter hoogte van de rotonde wilde hij rechtsaf gaan om vervolgens richting de Lange Dreef verder te gaan. Vermoedelijk door te hoge snelheid, verloor hij de macht over het stuur en botste daarbij tegen een lantaarnpaal. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij werd overgebracht naar het bureau, waar hij 240 Ug/l (0,6 promille) blies. Procesverbaal werd opgemaakt.

Brand
URK Aan de Vlietstroom stond zaterdagavond een visbak, met daarin afval, in brand. Dat leidde tot de nodige rookontwikkeling. De brandweer en politie waren snel ter plaatse. De brandweer bluste het brandje snel. De politie heeft nog geen idee wat de oorzaak kan zijn.