Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 14-07-2002
Persberichten district Maastricht
Persbericht

Maastricht

Maastricht; met te hoge snelheid uit de bocht

In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 22-jarige inwoner uit Smeermaan (B) gewond, toen hij omstreeks 03.15 uur met zijn auto op de Carl Smulderssingel uit de bocht vloog en tegen enkele geparkeerde auto`s en een boom botste. Het slachtoffer werd met verwondingen aan hoofd en een arm overgebracht naar het ziekenhuis. Door de aanrijding werd de man uit de auto geslingerd, waarna hij op een van de geparkeerde auto`s terecht kwam. Daar hij alcohol had genuttigd, werd een bloedproef van hem genomen. Zowel twee geparkeerde auto`s als de auto van het slachtoffer raakten zwaar beschadigd.

Maastricht; gewonde bij aanrijding

Zaterdagavond omstreeks 22.50 uur vond er op de kruising van de Ambyerstraat-Zuid en de Terblijterweg een aanrijding plaats tussen een auto en een bromscooter,waarbij de 16-jarige bestuurster van de bromscooter gewond raakte. Het slachtoffer werd met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
De aanrijding gebeurde doordat de bestuurder van de auto, die over de Terblijterweg reed, vermoedelijk het rode verkeerslicht negeerde en ook te hard zou hebben gereden.

Valkenburg; tweetal bemoeilijkt hulpverlening

In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee mannen (23 en 24) afkomstig uit Vroomshoop en Daarlerveen aangehouden, omdat zij het werk van de politie en ambulancepersoneel bemoeilijkten, toen deze op de Muntstraat in Valkenburg hulp verleenden aan een gewonde 17-jarige inwoner uit Harbrinkhoek.
De 17-jarige jongen, die gewond was geraakt, doordat hij met een bierglas zou zijn bewerkt, werd overgebracht naar het ziekenhuis. De verwondingen bleken achteraf mee te vallen.
Tijdens de hulpverlening door politiemensen en ambulancepersoneel ontstond er een oploop. Twee mannen bemoeilijkten daarbij het werk van de hulpverleners. Nadat het tweetal weigerde om te vertrekken, werden beide mannen aangehouden. Hierbij pleegden beiden verzet, waarbij een van hen een van de agenten gewond raakte door een shop tegen het hoofd.
Beide vakantiegangers zijn ingesloten.