Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-07-2002 Persberichten district Binnensticht, 13.35 uur

Horecatoezicht

ZEIST De politie heeft in de avond en nacht van zaterdag 13 juli toezicht gehouden op het uitgaansleven op Het Rond.

Het was een rustige avond en er deden zich geen ongeregeldheden voor. Een 16-jarig meisje uit Groenekan werd om 01.30 uur aangehouden na belediging van een motoragent. Het meisje is voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau en kan een proces verbaal tegemoet zien.

Mishandeling in onderzoek

BUNNIK - Een 19-jarige man uit Utrecht is zaterdagnacht om 02.30 uur in een horecagelegenheid aangehouden op verdenking van mishandeling van een 19-jarige vrouw uit Houten.

De Utrechtenaar was dronken en gaf aan zich niets van het voorval te herinneren. De 19-jarige vrouw werd onzedelijk betast en kreeg om onduidelijke reden een klap in het gezicht van de 19-jarige man. Dit veroorzaakte een bloedneus. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie zoekt de zaak uit.

Snelheidscontrole

DE BILT - Bij een snelheidscontrole op de Biltse Rading op zaterdagmiddag tussen 15.30 en 17.00 uur zijn 84 snelheidsovertredingen vastgesteld. Waar 80 km/uur is toegestaan werd een snelheid gemeten van 124 km/uur. In het totaal werden bijna 950 voertuigen gecontroleerd.

Een snelheidscontrole op de Utrechtseweg van 14.30 tot 16.30 uur bracht 91 overtreders aan het licht. In totaal werden ruim 1200 bestuurders gecontroleerd. Waar 80 km/uur is toegestaan, bedroeg de hoogste gemeten snelheid 121 km/uur.

Paard met huifkar op hol

BUNNIK Een verjaardagspartijtje in een huifkar kreeg een hele andere wending toen de pony met de huifkar op de Achterdijk zonder de bestuursters er vandoor ging.

De pony schrok vermoedelijk toen de riem van het tuig brak en sloeg op hol. Een van de mensters woonachtig in Bunnik - viel van de bok en raakte licht gewond. De tweede menster, een 15-jarige meisje uit Houten, sprong van de bok om de teugels te pakken, maar slaagde daar niet in.

De pony liep in volle draf de hoofdrijbaan van de Provincialeweg op richting Bunnik. Een 37-jarige passante uit Zeist wist de teugels te grijpen en kon de pony tot stilstand manen. De tien kinderen in de huifkar van 5 en 6 jaar bleven ongedeerd maar waren danig geschrokken.

Winkeldief aangehouden
ZEIST Een 36-jarige man uit Zeist is zaterdagmiddag om 12.15 uur aangehouden, nadat hij met vijf zakjes bonbons zonder te betalen een winkel aan het Vrijheidsplein wilde verlaten.

De man wilde net zijn buit in zijn fietstas stoppen, toen hij kon worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

Lasercontrole
AUSTERLITZ Bij een lasercontrole op de Woudensbergseweg tussen 19.30 en 21.30 uur zijn 3 van de 97 gecontroleerde bestuurders bekeurd wegens te hard rijden. Waar 80 km/uur is toegestaan werd een snelheid gemeten van 109 km/uur.

Ook werden twee bromfietsers bekeurd, een voor onverzekerd rijden, de ander voor het niet in bezit hebben van een bromfietscertificaat.