Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-07-2002 Persberichten district Lekstroom, 13.45 uur

Aangehouden voor vernieling

NIEUWEGEIN Een 49-jarige man uit Maarssen is aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een woning in de wijk Doorslag.

De man was naar de woning in Nieuwegein gegaan om conform de gemaakte afspraken sleutels van een bedrijfsvoertuig en geld op te halen bij zijn werknemer. Volgens de 35-jarige werknemer en eigenaar van de woning hield de Maarssenaar zich niet geheel aan de afspraken en ontstond er een woordenwisseling waarop hij de deur dichtdeed.

De Maarssenaar maakte zich kennelijk zo kwaad dat hij een dakpan door de ruit van de voordeur gooide. De eigenaar stond achter de deur en raakte door rondvliegende glasscherven licht gewond aan zijn armen.

Op het bureau werd alsnog voldaan aan de afspraken en de Maarssenaar beloofde ook de schade te zullen vergoeden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Helmcontrole

NIEUWEGEIN In het kader van de actie Beter je haar dan je hoofd in de war hield de politie vrijdag 12 juli een helmcontrole. In totaal werden 17 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de helm.

Daarnaast kregen bestuurders een bekeuring voor het niet verzekerd zijn, rijden over het trottoir en het niet voeren van een gele plaat. Ook werd een onverzekerde crossmotor uit het verkeer gehaald.

Wapen inbeslaggenomen

NIEUWGEIN Van een 16-jarige inwoner van Nieuwegein is zaterdagavond op de Stormerdijkstraat een zogenaamde Spaanse proppenschieter in beslaggenomen. Met dit wapen is het mogelijk om plastic kogeltjes te schieten.

De Nieuwegeiner was met het wapen op straat aan het oefenen geweest. Hij had een met water gevulde plastic handschoen als doelwit opgehangen en schoot er vervolgens meerdere keren op. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.