Eindelijk winst voor Boy Zentveldt

Assen - Er kwam dus een kink in de kabel bij het Cable 1- CineNova Racing team. Twee Pearle Alfa 147 Challengeraces waren gewonnen door kopman Sandor van Es, en een hattrick, te realiseren op het fraaie circuit van Assen, leek dus haalbaar. Helaas voor Van Es vielen zijn plannen zowel letterlijk als figuurlijk in het water, toen hij in de door slagregens geteisterde kwalifcatietraining niet verder dan een zevende startplaats kwam.

Dat betekende voor de race dat hij geen schijn van kans had pole-positionman Boy Zentveldt van het Automotive Systemsteam in te halen en die zette de wedstrijd dan ook onberispelijk naar zijn hand.
Maar Van Es werd uiteindelijk toch geen huilende maar een breedlachende derde, want hij nestelde zich met dat resultaat voor het eerst dit seizoen aan de kop van het Challengeklassement.
Met dank aan Dayzerscoureur Allard Kalff die na de start niet de tijd nam de vrij onervaren Roeland de Groot risicoloos te passeren, en een manoeuvre ondernam die gedoemd was te mislukken. De wagens raakten elkaar, spinden en voordat Kalff weer op gang was gekomen was hij al kansloos voor het erepodium.
Hetgeen hem niet belette een fraaie inhaalrace te rijden die hem tenslotte toch nog naar de zesde plaats zou voeren. Maar zijn eerste plaats in de titelstrijd was hij, exact op de helft van het acht races tellende seizoen, kwijt.
Kalff, de eeuwige optimist: ,,Ach, ik sta maar drie puntjes achter op Van Es. Niks dus. De volgende race, gelukkig weer op Assen, pak ik die wel weer terug. Ik ben snel hier, ik reed tenslotte de snelste ronde, en ik kan dus tijdens het Rizla-weekeinde begin augustus voor de volle winst gaan".
Dat het puntenverlies van Kalff beperkt bleef was ook te danken aan het perfecte optreden van zijn teamgenoot bij Dayzers, Sebastiaan Bleekemolen. Die kon Zentveldt niet bijhouden maar verdedigde zijn tweede plaats tegen de aandringende Van Es op vorstelijke wijze. Gaf de Cable 1coureur geen enkele kans hem te passeren.
,,Een leuk duel", zei Bleekemolen na afloop. ,,Het was allemaal heel hectisch maar dat heb ik liever dan dat ik probleemloos naar een tweede plaats rijd".

Sandor van Es gaf toe dat er een kink in de Cable 1kabel was gekomen, ,,maar'', zo zei hij, ,,het is maar een miniem kinkje. We hadden gewoon pech in de training. Afgelopen woensdag hadden we, ook in stromende regen, getest en toen liep de auto een seconde sneller dan zaterdag in de kwalificatietraining. Vraag me niet hoe dat kan, dat zijn van die mysterieuze krachten in de sport, om een oude wijsheid van stal te halen ''.
Roeland de Groot van het Automotive Systemsteam, die direct na de start nog even eerste had gelegen omdat Boy Zentveldt kort koppelingsproblemen had, kon na zijn confrontatie met de auto van Kalff toch nog naar de veertiende plaats terugkomen en had als troost dat hij daarmee toch nog eerste was in de Olympische klasse.
De jongeling, die pas dit jaar is begonnen met racen, meende dat hij in ieder geval dit weekeinde heel veel had geleerd en was terecht trots op het feit dat hij in de kwalificatietraining als tweede was geëindigd achter zijn snelle kopman Boy Zentveldt.
De laatste waarschuwde er voor niet te vroeg te juichen.
Zentveldt: ,,Hier op Assen waren we snel, maar op Zandvoort komen we nog een handvol tienden van seconden te kort op de Cable 1auto's. Er is dus de komende weken nog heel wat werk aan de winkel om Cable 1 straks tijdens de Marlboro Masters partij te kunnen geven''.

Vierde Pearle Alfa Challenge - TT Circuit Assen 14 juli 2002

1 Boy Zentveldt, gem. 145.360 km per uur
2 Sebastiaan Bleekemolen op 2.720 sec
3 Sandor van Es op 2.981
4 Melvin de Groot op 3.147
5 Berend Gesman op 7.511
6 Allard Kalff op 8.340
7 Frank Kerseboom op 10.378
8 Michael Bleekemolen op 10.630
9 Oscar Middeldorp op 12.684
10 Vincent van der Valk op 12.989

Snelste ronde:Allard Kalff 1.35.36.

Stand Pearle Alfa 147 Challenge na 4 races

1. Sandor van Es 59 punten
2. Allard Kalff 56 punten
3. Boy Zentveldt 53 punten
4. Berend Gesman 49 punten
5. Sandra van der Sloot 46 punten
6. Sebastiaan Bleekemolen 45 punten
7. Rory Bertram 36 punten
8. Vincent vd Valk 35 punten
9. Oscar Middeldorp 30 punten
10.Frank Kerseboom 24 punten

Stand Olympische Klasse
1.Henk de Boer 40 punten
2.Wilbert vd Burg 32 punten
3.Roeland de Groot 30 punten
4.Bert Stemerdink 30 punten
5.Akbar Wagner 29 punten
6.Willy Welles 24 punten
7. Robert Sotthewes 18 punten
8. Michel Oprey 15 punten
9.Piet Dobbe 8 punten

Voor de redactie:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ard van den Eijnde, tel. 020-3421864.

Copyrightvrije foto's zijn beschikbaar op www.racingonline.nl/media/alfa