Persbericht

Tweede plek Dayzers-coureur Sebastiaan Bleekemolen

Assen, 14 juli 2002. Sebastiaan Bleekemolen is op het TT Circuit Assen op de tweede plaats geëindigd in de Pearle Alfa 147 Challenge. De Aerdenhoutse coureur tekende daarmee voor de derde podiumplaats van het Dayzers Racing Team in vier races. Allard Kalff (Zandvoort) eindigde als zesde, Michael Bleekemolen (Aerdenhout) kwam als achtste over de finish.

Voorafgaande aan de vierde race van de Pearle Alfa 147 Challenge hadden de rijders van het Dayzers Racing Team hun auto's verbeterd. "We hebben enkele goede testsessies achter de rug", vertelde Sebastiaan Bleekemolen. De resultaten bleven niet uit tijdens de onder natte weersomstandigheden verreden tijdtraining. Sebastiaan stelde de derde startpositie veilig, hij werd op de voet gevolgd door klassementsaanvoerder Allard Kalff met de vierde trainingstijd. Michael Bleekemolen reed de achtste tijd.

Na de start vocht Sebastiaan Bleekemolen zich snel naar de tweede plaats achter de leider in de race Boy Zentveldt. Helaas verloor hij halverwege de race de aansluiting. "Ik maakte een inschattingsfoutje, daardoor kwam ik even naast de baan terecht", aldus Sebastiaan. "Gelukkig kon ik mijn tweede plaats behouden. Meer dan een tweede plaats had er vandaag niet ingezeten, want ik kwam iets tekort op Zentveldt. Mijn tweede plek is een mooi resultaat."

Allard Kalff lag in de beginfase op de vierde plaats. Hij was sneller dan derde man Roeland de Groot, die hem ophield. "Bij het naderen van de GT bocht zag ik een gaatje. Ik nam de beslissing om De Groot aan te vallen", blikte Allard terug op de beginfase van zijn race. "Helaas bleek dat een te optimistische actie, waardoor ik achterstevoren ging en de race als zestiende moest hervatten."
Kalff reed vervolgens een fraaie inhaalrace, die hem op de zesde plaats deed belanden. "Na het voorval in het begin heb ik een goede wedstrijd achter de rug, waarin ik ook de snelste raceronde heb neergezet", vertelde hij. "Het is belangrijk dat ik de schade in het algemeen klassement beperkt heb gehouden. Klassementsaanvoerder Sandor van Es staat nu drie punten voor mij, dat is te overzien. Mijn snelste raceronde toont aan dat wij binnen het Dayzers Racing Team qua afstelling op de goede weg zijn."

Michael Bleekemolen stuitte in de beginfase op twee deelnemers die gespind waren en de baan blokkeerden. "Ik kon geen kant op en reed tegen een stilstaande auto aan. Daarbij viel ik ver terug", aldus Michael. "Later heb ik mij nog naar de achtste plaats gevochten."
Volgende race: 4 augustus, TT Circuit Assen.

Uitslag Pearle Alfa 147 Challenge:
1. Boy Zentveldt, 13 ronden in 20:49.526; 2. Sebastiaan Bleekemolen, op 2,720; 3. Sandor van Es, op 2,981;6. Allard Kalff, op 8,340; 8. Michael Bleekemolen, op 10,630.

Stand Pearle Alfa 147 Challenge na 4 races:
1. Sandor van Es 59 punten; 2. Allard Kalff 56; 3. Boy Zentveldt 53; 6. Sebastiaan Bleekemolen 45; 14. Michael Bleekemolen 8.


Voor de redactie:
Voor nadere informatie: Nathalie Brand, Public Relations Staatsloterij/Dayzers
Tel. (070) 302 16 68, E-mail: nathalie.brand@staatsloterij.com, www.dayzers.nl