Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 14-07-2002 Mediaberichten zondag 14 juli (17.15 uur)

VENLO - Belediging

VENLO De politie heeft zondagochtend omstreeks 5.15 uur een 24-jarige man uit Helden aangehouden nadat hij herhaalde malen een politieagent had beledigd. Dat deed de man in het regiobureau aan de Rijnbeekstraat, waar hij even daarvoor aangifte wilde doen van vernieling van zijn auto. De man verklaarde zelf flink wat gedronken te hebben. Toen de dienstdoende agent vermoedde dat de man ondanks zijn beschonken toestand zelf in de auto had gereden, en daarover de man ondervroeg, begon de man te schelden. Ondanks twee waarschuwingen dat hij daarvoor zou kunnen worden aangehouden, hield de man niet op, waarop hij werd aangehouden en geverbaliseerd. De zaak zal via snelrecht worden afgehandeld.

VENLO 257 bekeuringen op Sint Urbanusweg

VENLO Bij een radarsnelheidscontrole op de Sint Urbanusweg heeft het Verkeershandhavingsteam van de Politie Limburg-Noord zaterdag tussen half tien en half vier 257 bekeuringen gegeven voor te snel rijden. In totaal werden 1750 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

TEGELEN 310 bekeuringen op Kaldenkerkerweg

TEGELEN Bij een radarsnelheidscontrole op de Kaldenkerkerweg heeft het Verkeershandhavingsteam van de Politie Limburg Noord zaterdag tussen half tien en vier uur 310 bekeuringen gegeven voor te snel rijden. In totaal werden 4430 voertuigen gecontroleerd. De hoogstgemeten snelheid was 84 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

OOSTRUM Inbreker betrapt

OOSTRUM De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2.30 uur een 34-jarige man uit Venray aangehouden toen hij op heterdaad werd betrapt bij een inbraak in een kliniek aan de Wanssumseweg. De man werd aangehouden met een deel van de buit en inbrekersgereedschap. De aanhouding was mede mogelijk dankzij kordaat optreden van het dienstdoende nachthoofd van de kliniek, die onmiddelijk de politie belde. De verdachte is ingesloten voor verhoor en zaterdag in de loop van de middag weer op vrije voeten gesteld, nadat proces-verbaal was opgemaakt. De ontvreemde goederen zijn weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

VELDEN Kostbare auto gestolen

VELDEN Vrijdagavond is bij de politie aangifte gedaan van diefstal van een auto van het merk Jaguar. De Jaguar van het Etype, cabriolet, rood, is gestolen tussen 27 juni en 12 juli. Het voertuig met een waarde van bijna 80.000 Euro is weggehaald bij een woning aan de Rijksweg.

SWALMEN Snorfietser ernstig gevallen

SWALMEN Een 19-jarige man uit Roermond liep zaterdagavond rond 18.00 uur ernstig letsel op, toen hij met zijn snorfiets ten val kwam op de Hoogstraat. Hij werd met verscheidene wonden op hoofd en armen overgebracht naar het ziekenhuis in Roermond. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van het eenzijdige ongeluk. Vermoedelijk was de snorfietser onder invloed van alcohol. In het ziekenhuis is bloed afgenomen voor een eventuele bloedproef.