Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom van vrijdag 12 juli tot en met zondag 14 juli 2002

Datum: 14/7/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM STEENBERGEN

Insluiping op klaarlichte dag
Vrijdagmiddag 12 juli omstreeks 12.30 uur heeft er een insluiping plaatsgevonden bij een bedrijf in keukens en badkamers aan de Koperslagerij in Steenbergen. Terwijl de schilder bezig was met werkzaamheden aan het pand, zijn twee onbekenden het bedrijf binnengelopen en hebben daar, schijnbaar op hun gemak, de zaak leeggehaald. Het rolluik van het bedrijf stond open en het alarm functioneerde niet. In totaal zijn in ieder geval enkele inductieplaten, een thermoset, gaskachel, airco, wasmachine en gaskookplaat ontvreemd.

Diefstal bromfiets
De politie nam zaterdag aangifte op van de diefstal van een zwarte bromfiets (Tomos, type A-35), die in de nacht van vrijdag op zaterdag werd gestolen vanaf de Westdam in Steenbergen.

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Doorrijden na aanrijding
Op de Nieuwe Molenweg te Halsteren werd zaterdagmiddag de personenauto van een 34-jarige inwoner van Halsteren aangereden en beschadigd door een ander voertuig. De veroorzaker heeft de plaats van het ongeval verlaten zonder zich te melden.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Inbraak auto
Een inwoner van Bergen op Zoom deed zaterdag bij de politie aangifte van diefstal van een mobiele telefoon vanuit zijn vrachtauto. De diefstal vond plaats op zaterdag 12 juli tussen 12.15 en 12.45 uur, toen de wagen stond geparkeerd aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. De dader sloeg hiervoor een zijruitje in. Rond hetzelfde tijdstip vond tevens een inbraak plaats in een Peugeot aan de Paracelsuslaan in Bergen op Zoom. Er werd een ruit van het voertuig vernield. De dader trachtte de CD-speler te verwijderen, doch slaagde daar niet in. De eigenares uit Rilland deed hiervan eveneens zaterdagmiddag aangifte bij de politie.

Diefstal auto
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 37-jarige inwoner van Bergen op Zoom gebeld door de politie Zeeland met de mededeling dat zijn blauwe Opel Astra stationwagen brandend was aangetroffen langs de rijksweg ter hoogte van Rilland. De man had de auto vrijdagavond geparkeerd in de nabijheid van zijn woning aan het Hof van Voorne. Hij deed zaterdag bij de politie in Bergen op Zoom aangifte van de diefstal.

Insluiping woning Grote Markt
In de vroege morgen van zaterdag 13 juli tussen 06.15 uur en 06.45 uur is een onbekende man erin geslaagd een woning boven een biscoop aan de grote markt in Bergen op Zoom binnen te klimmen en daar twee koffers weg te nemen. De bewoner is beheerder van de bioscoop. Toen hij wakker werd van het alarm op de binnenplaats is hij polshoogte gaan nemen in en om de bioscoop. Toen hij zag dat alles in orde was, is hij in de veronderstelling dat hij te maken had met een loos alarm - terug naar bed gegaan. Even later hoorde hij gestommel in zijn bovenwoning. Hij zag nog net hoe een man in donkere kleding zijn woning verliet met twee van zijn koffers. De koffers zijn later door de politie teruggevonden. Een van de koffers is door de dader opengebroken.

Verscheuren van bekeuring
Op zaterdag 13 juli kreeg een 33-jarige man uit Krabbendijke omstreeks 15.30 uur op de Korenbeursplein een bekeuring voor een parkeerovertreding. Voor de neus van de verbalisante verscheurde hij dit papier en liet dit op het trottoir vallen. Hierna liep hij naar zijn auto. Toen de verbalisante vervolgens om zijn rijbewijs en autopapieren vroeg, deelde de man mede deze niet bij zich te hebben. Toen hij vervolgens weigerde zijn naam op te geven, is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. Met een bekeuring op zak.

Brandje
Op de Wattweg in Bergen op Zoom is door onbekende oorzaak op zaterdag 13 juli rond 18.10 uur een slooppandje in brand geraakt. De brandweer heeft de zaak geblust.

Diefstal handtas
Op zaterdag 13 juli rond 16.00 uur is een 74-jarige vrouw uit Bergen op Zoom van haar handtas beroofd. Zij stond op de hoek Saturnuslaan/Zonneplein toen een haar onbekende man met kracht de tas van haar schouder rukte. De vrouw reageerde kordaat en riep: Houd de dief. Omstanders hebben nog getracht de man aan te houden, doch dit is niet gelukt. De man stapte in een auto en reed weg.

Aanhouding voor mishandeling
In de nacht van zaterdag op zondag werd omstreeks 01.00 uur aan de Hofstraat in Bergen op Zoom een 25-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden voor mishandeling van een 14-jarige plaatsgenoot. De verdachte vroeg het slachtoffer om geld en trapte toen hij het geld niet kreeg de jongen enige malen met geschoeide voet hard tegen het lichaam. Een vriend van het slachtoffer alarmeerde direct een in de nabijheid aanwezige surveillance van de politie, die een signalement van de verdachte uitgaf, waarna de verdachte binnen enkele minuten kon worden aangehouden. De verdachte is zondagmiddag in verzekering gesteld.

Een 17-jarig meisje uit Bergen op Zoom werd omstreeks 00.30 uur aan de Kortemeestraat in Bergen op Zoom eveneens geschopt door een onbekende man. De politie zoekt uit of het wellicht om dezelfde dader gaat.

PROJECT VEILIG UITGAAN:
Parkeerbekeuringen: 25
Wildplassen: 2

TEAM WOENSDRECHT

Auto meerdere malen over de kop
Vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur reed een 40-jarige man uit Antwerpen (B) als bestuurder van een BMW personenauto over de Rijksweg A4 vanuit de richting Hoogerheide/Zeeland en gaande in de richting België. De man was waarschijnlijk achter het stuur in slaap gevallen en tegen de vangrail beland, waarna de auto enkele malen over de kop is geslagen en uiteindelijk in de berm werd gelanceerd. Gezien de schade is de bestuurder bijzonder goed weggekomen. Hij krabbelde zelf uit de auto. Zijn auto is total loss. De politie heeft het verkeer op de A4 gereguleerd tot het wrak was weggesleept.

TEAM HALDERBERGE

Gewapende overval slijter Oudenbosch
Op vrijdagavond 12 juli rond 20.45 uur is een slijter aan de Ste Bernaertsstraat te Oudenbosch overvallen door een gewapende man. De dader kwam kort voor sluitingstijd de zaak binnen en bestelde enkele flessen sterke drank. Toen de 81-jarige slijter de flessen ingepakt en wel op de toonbank zette en de overvaller naar de achterzak van zijn broek reikte, haalde hij daar, tot verbazing en schrik van de slijter, niet zijn portemonnee uit maar een vuurwapen. De dader eiste geld. De slijter heeft hem vanuit de kassa een nog onbekend geldbedrag gegeven, waarna de man er vandoor is gegaan. De dader betreft een ongeveer 20-jarige man van vermoedelijk noord-afrikaanse afkomst. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Tevens zoekt de politie een ongeveer 45-jarige man die rond dat tijdstip aldaar door de straat is gelopen en de dader mogelijk gezien heeft. De slijter maakt het, ondanks de schrik, redelijk.

Rijden onder invloed
Op 12 juli reed rond 19.30 uur een 52-jarige inwoonster van Oudenbosch als bestuurster van een personenauto dronken over de Bosschendijk. Zij kreeg, naast een proces verbaal, een rijverbod van 2 uren.

TEAM RUCPHEN
Onenigheid in de kiem gesmoord
Bij de bouwvakkersfeesten aan de Dorpsstraat in St-Willebrord is op vrijdagavond rond 23.45 uur enige onenigheid ontstaan toen twee groepen jongeren woorden kregen over een kwestie die al wat langer speelt. Dit resulteerde op een gegeven moment in enkele klappen, waarna nog wat omstanders zich ermee gingen bemoeien. Door een van de betrokkenen is daarbij vermoedelijk met pepperspray in de gezichten van enkele mensen gespoten. Het gelukte de beveiligingsmedewerkers vrij snel om de situatie in de feesttent te herstellen.

Auto-inbraak
Op zaterdagavond 13 juli werd ingebroken in een zwarte Seat Cordoba, die stond geparkeerd aan de Pastoor Bastiaansensingel in St Willebrord. De benadeelde ontdekte bij terugkomst uit de kerk dat zijn autoradio-/cassetterecorder gestolen was. De politie nam aangifte op van de diefstal.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Rijden onder invloed
In de vroege zaterdagmorgen werd omstreeks 4.00 uur op de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal de 19-jarige E.A. uit Roosendaal aangehouden voor het rijden onder invloed in zijn personenauto. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. Aan het politiebureau heeft hij de opgelegde transactie betaald.

Auto-inbraak
Vrijdag 12 juli werd tussen 18.00 en 20.00 uur ingebroken in een witte VW Passat, die stond geparkeerd aan de Boerhavelaan te Roosendaal. Er werd een deurslot geforceerd en en er werden een afstandbediening en een zaklamp weggenomen.

Zakkenrollerij
Op de Roselaar werd zaterdag de portemonnees gerold van een tweetal dames. s Ochtends was een 66-jarige dame uit Roosendaal het slachtoffer; s middags viel die rol een 66-jarige vrouw uit Bergen op Zoom te beurt.

Fietser aangereden
Op zaterdag 13 juli vond omstreeks 16.30 uur op de kruising van de Antwerpseweg met de Rijksweg A 58 een aanrijding met letsel plaats. Een 78-jarige man uit Roosendaal stak met zijn fiets de Antwerpseweg over en werd daar aangereden door de bestuurder van een personenauto. De fietser raakte door de klap tegen het wegdek en werd met ernstig letsel (vermoedelijk hersenletsel) opgenomen in het St Franciscus ziekenhuis. Door de politie werd een vijftal getuigen gehoord. Uit dit onderzoek is gebleken dat de fietser vermoedelijk het rode verkeerslicht genegeerd heeft.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Dief geeft zich uit voor politieagent
Een 86-jarige inwoner van het Landjuweel te Roosendaal is op 12 juli rond 20.00 uur bijna een hoeveelheid geld van zijn bankrekening kwijtgeraakt. De man werd opgebeld door iemand die zei dat hij van de politie uit Roosendaal was. Hij deelde de man mede dat zijn bankpas op het bureau was gebracht en dat men de pincode nodig had om de pas te blokkeren. De man was gelukkig zo verstandig om dit niet te doen. Hij kwam na dit telefoontje tot de ontdekking dat zijn pas inderdaad gestolen was.