Politie Midden- en West Brabant

Oosterhout - Waalwijk weekeinde

Datum: 14/7/2002
Auteur: Hans Beurskens

TEAM GEERTRUIDENBERG DRIMMELEN

Diefstal rubberboot
Tussen woensdag 10 juli 18:00 uur en vrijdag 12 juli 09:00 uur werd vanuit een bedrijf aan de Oosterhoutseweg in Raamsdonksveer een grijze rubber motorboot weggenomen.

Inbraak bij bedrijf
Tussen donderdag 11 juli 17:00 uur en vrijdag 12 juli 08:00 uur werd er ingebroken op het terrein van een bedrijf aan Keizersveer in Raamsdonk. Men heeft het hekwerk opengeknipt en een aldaar staande eenassige aanhanger meegenomen.

Controle Visserijwet
Bij een gehouden controle op vrijdag 12 juli werden 2 vissers bekeurd voor het vissen zonder sportvisakte op de Bergsche Maas onder Raamsdonksveer.

Loods in brand te Made
Op zaterdag 13 juli omstreeks 08.00 uur stond een van de twee loodsen behorende bij een bedrijf aan de Zuideindsestraat te Made in brand. In beide loodsen stonden diverse personenauto's en vrachtwagens. Uit de niet brandende loods konden nog diverse voertuigen worden gehaald. Door de politie werd het publiek op afstand gehouden. Omstreeks 08.35 uur was de brandweer de brand meester. Over de oorzaak is nog niets bekend. De loods waar de brand heeft gewoed moet als verloren worden beschouwd. Dit betrof een loods waar ongeveer 6 voertuigen in stonden. De andere loods heeft ook rook en waterschade opgelopen.

Ernstige vernielingen in winkelcentrum het Anker in Raamsdonksveer Op zondag 14 juli omstreeks 00.25 uur werd door een groep van ongeveer 6 man enkele fietsrekken op winkelcentrum het Anker in Raamsdonksveer uit de grond trokken. Ook werd een fiets totaal vernield zijn. Tevens bleken 5 betonblokken uit de grond getrokken te zijn. De Politie stelt een onderzoek in.

Vernieling auto en aanhouding verdachte
Voor het vernielen van een personenauto op de Havenstraat in Hooge Zwaluwe werd op zondag 14 juli om 01.35 uur een 18 jarige jongen uit Zevenbergschen Hoek aangehouden. Hij is voorgeleid en na verhoor in vrijheid gesteld.

Aanrijding op Rijksweg A 59 met alcoholgebruik
Op zondagmorgen 14 juli omstreeks 05.35 uur reed een 24 jarige bestuurder uit Geertruidenberg met zijn personenauto over de Rijksweg A 59 onder Raamsdonk. Hij kwam uit de richting Tilburg en verloor ter plaatse de controle over zijn voertuig. Hij reed de berm in, schoof over de weg heen en botste daarna aan de linkerkant van de weg tegen de vangrails. Bij controle bleek hij te veel te hebben gedronken. Hij werd om 06.05 aangehouden. Op het bureau blies hij 339 ug/l. Hem werd een rijverbod van 2 uur opgelegd. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld en de Politie maakt proces verbaal op.

Aanrijding op Rijksweg A 59
Op zondag 14 juli omstreeks 10.00 uur vond er een aanrijding plaats tussen 2 personenauto's op de Rijksweg A 59 onder Terheijden. Een 31 jarige bestuurster uit Etten Leur reed met haar auto over de zuidbaan van voornoemde Rijksweg in de richting 's Hertogenbosch en begon door onbekende oorzaak te slingeren. Zij raakte daardoor met haar auto van de weg en raakte de vangrail. Zij kwam vervolgens weer terug op de rijbaan en kwam toen in botsing met een personenauto, die werd bestuurd door een 34 jarige man uit Den Hout.
Niemand raakte gewond. Ten gevolge van de aanrijding was de rijbaan enige tijd afgesloten. De auto van de vrouw uit Etten Leur was total loss. De andere auto werd aan de voorzijde beschadigd.

TEAM OOSTERHOUT

Aanhouding ivm baldadigheid
Op zaterdag 13 juli omstreeks 03.30 uur werd op de Leijsenhoek te Oosterhout een 17 jarige jongen uit Den Hout aangehouden. Hij schopte in het voorbijgaan, rijdend op zijn fiets, tegen de linkerbuitenspiegel van een geparkeerd staande auto. Hij erkende het feit en is naar Halt doorverwezen.

Diefstal motorfiets uit garage te Dorst
Tussen donderdag 11 juli 22:30 uur en vrijdag 12 juli 14:00 uur werd er ingebroken in een garage aan de Cypressenstraat in Dorst. De buitendeur van de garage werd middels de Bulgaarse methode geforceerd en een 4 jaar oude rode motor merk Honda, type CBR900RR Fireblade, vvhk MZ-91-GD, werd meegenomen.

Rijden onder invloed in auto
Voor het rijden in een personenauto, terwijl hij te veel had gedronken, werd op zaterdag 13 juli omstreeks 02.55 uur op de Houtse Heuvel in Den Hout een 29 jarige man uit Lage Zwaluwe aangehouden. Op het bureau blies hij 555 ug/l. Hem werd een rijverbod van 6 uur opgelegd en hij is na verhoor in vrijheid gesteld. De Politie maakt proces-verbaal op.

Kist met kranten in brand gestoken
Tussen zaterdag 13 juli 06:00 uur en 07:35 uur werd bij een bedrijf op het Arendshof te Oosterhout een kist met daarin een grote hoeveelheid nieuwe kranten door onbekende(n) in brand gestoken. Door de brand is ook schade ontstaan aan de buitenmuur, dakrand en een metalen kast. Door de brandweer werd de brand geblust.

Zakkenrollerij
Op vrijdag 12 juli omstreeks 16.30 uur werd bij een 65 jarige vrouw uit Oosterhout, terwijl zij aan het winkelen was in een winkel in de Arendstraat te Oosterhout, haar portemonnee met inhoud uit haar openstaande boodschappentas gestolen.

Vernieling slagboom appartementencomplex
Tussen zaterdag 13 juli 2002 00.00 uur en 08.00 uur hebben onbekenden de slagboom vernield, die toegang geeft tot de afgesloten parkeerplaats van het appartementencomplex "Achter de Slotjes" aan de van Borsselestraat te Oosterhout. Dit is gedaan door de slagboom om te buigen. De slagboom moet waarschijnlijk in zijn geheel vervangen worden.

Vernieling parkeerautomaat en aanhouding daders Voor het vernielen van een parkeerautomaat op de Sint Janstraat te Oosterhout werden op zondag 14 juli omstreeks 03.50 uur op de Laan te Oosterhout twee Oosterhouters van 27 en 28 jaar aangehouden. Beiden zijn gehoord en hebben bekend. Beiden zijn in vrijheid gesteld en aan hen werd een dagvaarding uitgereikt.

Diefstal aanhangwagen van bedrijfsterrein
Tussen vrijdag 12 juli 21.00 uur en zaterdag 13 juli 07.30 uur werd vanaf een terrein van een bedrijf aan de Energieweg in Oosterhout een aanhanwagen (tandemasser) meegenomen. Om op het terrein te komen werd het slot van de poort geforceerd.

Belediging parkeercontroleur
Op zaterdag 13 juli omstreeks 15.55 uur werd, voor het beledigen van een parkeercontroleur op de Burcht te Oosterhout, een 24 jarige Oosterhouter aangehouden. Toen de parkeercontroleur bezig was met het uitschrijven van een bekeuring werd hij door de Oosterhouter herhaaldelijk, in het openbaar, uitgescholden voor allerhande onzedelijke zaken. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld en kreeg een schikkingsvoorstel aangeboden van 315 Euro.

TEAM WAALWIJK

Diefstal partij schoenen
Bij een firma in schoenen aan de N.v.d.Schansstraat te Sprang-Capelle bleek vrijdagmorgen ingebroken te zijn. Door de onbekende daders bleek een buitendeur ontwricht te zijn. Eenmaal in de zaak had men een roldeur geopend waarna een nog onbekende hoeveelheid schoenen werd weggenomen.

Fiets door vrachtauto overreden
Vrijdagmiddag kon een 75-jarige fietser op de Andoornstraat te Waalwijk ternauwernood een voor hem onverwachts achterwaarts rijdende vrachtauto ontwijken.
De chauffeur had de fietser niet gezien. Hij kon niet voorkomen worden dat de vrachtauto op de fiets tot stilstand kwam. De bejaarde man, die door dit voorval nogal ontdaan was, werd door de politie op zijn woonadres afgezet.
Ook de chauffeur was door dit ongeval hevig geschrokken.

Winkeldievegge op heterdaad aangehouden
Een winkeldievegge liep zaterdagmiddag recht in de armen van 2 oplettende agenten
die zaterdagmiddag surveilleerden in de Grotestraat te Waalwijk. Deze agenten hadden toevalligerwijze gezien dat de vrouw met een lege tas een schoenenwinkel inliep en even nadien de kassa, zonder iets af te rekenen, passeerde met een gevulde tas.
Nadat de dievegge, een 32 jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats, staande werd gehouden bleek dat zij 3 paar schoenen had weggenomen met een gezamenlijke waarde
van 137,= De vrouw werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor.
Binnenkort mag zij zich voor een rechter verantwoorden.

WERKENDAM-WOUDRICHEM

Bestuurder onder invloed van alcohol
Een 20-jarige automobilist, afkomstig uit Wijk en Aalburg, werd door de politie op zaterdagochtend, 13 juli, omstreeks 04.00 uur gecontroleerd op het Lange Pad te Genderen. Deze bestuurder bleek alcohol gedronken te hebben en, bij een blaasproef op het politiebureau, blies deze man 345 ug/l.
Hij kreeg hiervoor een boete van 186 euro, alsmede een rijverbod van 2 uur.

Winkeldievegge aangehouden
Een 55-jarige vrouw, afkomstig uit Wijk en Aalburg, werd op zaterdag 13 juli aangehouden ter zake winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Gallerij te Wijk en Aalburg. Zij had die dag, omstreeks 12.30 uur, een zak met druiven gevuld bij die supermarkt, deze gewogen, er een prijssticker opgeplakt, en deze hierna verder gevuld, zonder deze opnieuw te wegen. In totaal ging het hier om een verschil van 80 eurocent. Aan het politiebureau weigerde ze haar naam op te geven. Doordat de vrouw al eens met de politie in aanraking was geweest ivm een eerdere winkeldiefstal, was haar identiteit snel bekend. Aangezien het hier recidive betreft, zal tegen de vrouw proces-verbaal worden opgemaakt.

TEAM LOON OP ZAND

Alcohol controle aan de van Haestrechtstraat te Kaatsheuvel

Vrijdagavond werd aan de van Haestrechtstraat een alcoholcontrole gehouden waarbij 21 bestuurders aan een controle werden onderworpen. Geen van de bestuurders bleek te veel alcohol genuttigd te hebben.

Bizarre ontdekking
Aan de Kasteellaan te Loon op Zand ontdekte een verzorger vrijdagmorgen dat er van een kalf de kop en billen waren afgesneden. De eigenaar van het kalf is momenteel op vakantie. Een bekende verzorgt de dieren tijdens diens afwezigheid.
Er wordt nog onderzoek verricht

TEAM DONGEN

Diefstal brood en groente vanaf terrein supermarkt

Op zaterdagochtend 13 juli, tussen 06.00 en 07.40 uur werd er brood en groente ontvreemd vanaf het terrein van een supermarkt aan de Kanaalstraat te Dongen. Deze levensmiddelen waren aldaar die ochtend gelost. In totaal werden 40 broden, 12 zakken met broodjes en 12 bakken met koolsalade ontvreemd. Dit voor een totale waarde van bijna 100 euro. Men heeft de toegang kunnen verschaffen tot het terrein door het gaas van diverse hekken door te knippen.

Aanrijding onder invloed van alcohol
Een 21-jarige inwoner uit Rijen reed met zijn auto op zondag 14 juli, omstreeks 02.50 uur, tegen een betonnen paal aan in de Paukenlaan te Dongen. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. De politie heeft deze man hierop aangehouden en, na controle op het politiebureau, bleek de man een alcohol-indicatie van 830 ug/l te hebben. Gezien de schade aan zijn auto werd het kentekenbewijs ingevorderd. Deze man kreeg een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs werd tevens ingenomen. Proces-verbaal tegen hem zal worden opgemaakt.

TEAM GILZE EN RIJEN

Bestuurder rijdt, met ingevorderd rijbewijs, onder invloed van alcohol

Op vrijdagavond 12 juli 2002, omstreeks 22.30 uur, viel een automobilist op bij de politie door zijn rijgedrag. Op de Flaassendijk te Rijen wist de politie deze 32-jarige, uit Rijen afkomstige, man een stopteken te geven. Na controle van de gegevens van deze man bleek dat zijn rijbewijs enkele dagen eerder door de politie te Den Haag ingevorderd was. Dit nadat hij aldaar reed onder invloed van alcohol. Ook nu bleek deze man alcohol gedronken te hebben. De man werd hierop aangehouden en, na controle op het politiebureau, bleek de man een alcoholindicatie van 515 ug/l te hebben. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt ter zake het rijden onder invloed van alcohol en het feit dat hij reed terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was.

Aantreffen gesignaleerde persoon
Na controle door de politie van een voertuig aan de Rijksweg onder Rijen, op zaterdag 13 juli omstreeks 10.45 uur, bleek dat dit (nederlands) voertuig niet meer gekeurd was. Tevens bleek hierna dat de bestuurder nog 5 geldboetes voor snelheidsovertredingen had openstaan. Hierop werd deze 54-jarige man, afkomstig uit Poppel (België), aangehouden en werd hij overgebracht naar het politiebureau. Aldaar betaalde hij alsnog het totaalbedrag van bijna 400 euro. Tevens kreeg deze man nog een proces-verbaal voor de vervallen APK-keuring van zijn voertuig.

2 Asielzoekers aangehouden voor diefstal fietsonderdelen

De politie trof in de Oranjestraat te Gilze op 14 juli, omstreeks 01.15 uur, 2 asielzoekers afkomstig uit die plaats aan welke, even daarvoor, fietsonderdelen vanaf een fiets ontvreemd hadden. Deze 2 mannen werden aangehouden en ingesloten. De politie Gilze en Rijen heeft deze zaak verder in onderzoek.