KNWV

DATUM: 8-7-2002

TOPZEILEN - Nederlandse topzeilers in actie bij diverse Europese- en wereldkampioenschappen

---

Bunnik, 3 juli 2002 - In de periode van 14 - 18 juli wordt het EK Europe gehouden met deelname van topzeilster Carolijn Brouwer, het Europees Kampioenschap in de Laserklasse (14 - 20 juli) waar Marc de Haas uit Naarden zich wederom in de top wil gaan zeilen en het Europees Kampioenschap in de Finn klasse van 8 tot en met 13 juli met deelname van Jaap Zielhuis uit Medemblik. Op het
JeugdWereldkampioenschap Mistral is Joeri van Dijk helaas afwezig door blessure. Kevin Mevissen vertegenwoordigt Nederland op dit JeugdWK. Tot slot speelt het ISAF Jeugd Wereldkampioenschap zich af van 20 - 26 juli.

Europees Kampioenschap Europe (14 - 18 juli 2002)
Het Europees Kampioenschap in de Europe klasse vindt plaats in Nieuwpoort (België) van 14 juli tot en met donderdag 18 juli 7 juli. Carolijn Brouwer is goed in vorm en heeft in juni de Kieler Woche op haar naam geschreven. Zowel in 1996 als in 1998 heeft zij de
wereldtitel behaald. Een Europese titel heeft Carolijn Brouwer nog niet op haar sportieve CV kunnen bijschrijven.

Europees Kampioenschap Finn (8 t/m 13 juli 2002)
In Turkije, Cesme strijden de Olympische Finnzeilers om de Europese titel. Vanuit Nederland is de in Medemblik woonachtige Jaap Zielhuis (36) en de 22-jarige Stefan de Vries uit Kropswolde aanwezig. De eerste wedstrijddag is op maandag 8 juli. Op zaterdag 13 juli is de Europees Kampioen in deze Olympische eenmansklasse bekend. Uitslagen via internet: www.sailing.org.

Europees Kampioenschap Laser (14 - 20 juli 2002)
Van 14 - 18 juli zijn de kwalificatiewedstrijden in Vallensbaek (DEN). De finaleserie is op vrijdag en zaterdag 19 en 20 juli. Nederland wordt onder meer vertegenwoordigd door de kernploegleden Marc de Haas uit Naarden en Pieter Jan Postma uit Terkaple. Tijdens de Kieler Woche (juni 2002) drong Marc de Haas bewondering af door zijn vierde plaats in het eindklassement. Uitslagen via internet: www.sailing.org.

ISAF Jeugdwereldkampioenschap (20 - 26 juli 2002)
Van zaterdag 20 tot en met vrijdag 26 juli vindt het ISAF
Jeugdwereldkampioenschap plaats. Nederland is vertegenwoordigd in vijf klassen. Casper Bouwman uit Den Haag bij de Mistral jongens, Iris van Riel uit Hoorn bij de Mistral meisjes. In de Byte komt Maike Landman uit Mijnsheerenland uit en de gebroeders Van West uit. willen hoog scoren in de 29er. Tot slot gaat Roelof Bouwmeester (Warten) Nederland vertegenwoordigen in de laser. Deze alentvolle jeugdzeilers worden begeleid door Ronald van Vianen.Informatie: www.sailing.org.

Jeugdwereldkampioenschap in de Mistral klasse (7 - 13 juli 2002) Helaas kan meervoudig Jeugdwereldkampioen Joeri van Dijk door een blessure zijn titel niet verdedigen in het Spaanse Cadiz. Via
www.saling.org of www.imco.org is het evenement te volgen.

Laat meer artikelen zien over: KNWV Topsport
---

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Vlek (pr@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl