Gemeente Hoorn

Laatste wijziging 28 juni 2002

Jules Verneschool test nieuw springkussen Mega Summer Games uit

Wethouder Tonnaer hielp de kinderen een handje

Leerlingen van de Jules Verneschool konden maandag 24 juni op hun schoolplein een spiksplinternieuw springkussen uitproberen. Het gaat om een springkussen met ingebouwde klimwand, dat over een paar weken wordt ingezet tijdens de Mega Summer Games.

De schoolkinderen mochten het alvast uittesten. Wethouder Roger Tonnaer wilde hen op die manier bedanken voor hun ideeën over het verbeteren van hun woonwijk de Grote Waal.

Op het schoolplein van de Jules Verneschool leek het even of de Mega Summer Games al van start waren gegaan. Het springkussen werd meteen enthousiast in gebruik genomen. Wethouder Tonnaer hielp de kinderen een handje door ze `een voetje' te geven. Het ene na het andere kind zeilde door de lucht en maakte een zachte landing op het kussen. Dolle pret voor de scholieren en de politicus.

Directeur Rien Stout van de Jules Verneschool legde aan de leerlingen uit waarom dit springkussen voor een dagje op het schoolplein lag. De leerlingen hadden het cadeau namelijk aan zichzelf te danken. Tijdens de Nationale Kinderdag dit voorjaar hadden de leerlingen een groot pakket met tekeningen en werkstukken aan wethouder Tonnaer overhandigd, waarin zij ideeën aandroegen voor het verbeteren van hun woonwijk. Het ging om uiteenlopende dingen als het aanpassen van speelplaatsen tot het hondenpoepvrij maken van voetbalveldjes. De wethouder had de plannen aandachtig doorgekeken. Er zaten ingewikkelde voorstellen en goed realiseerbare ideeën bij. Direct haalbaar was het plan van Meryem uit groep 4 en Mert, Hatice, Nora, Büsra en Jasmina uit groep 5. Zij wilden allemaal graag een springkussen. Iets waar de hele school maandag van kon meegenieten.

Dolle pret voor de scholieren en wethouder Tonnaer. Wat is er nu leuker dan een gloednieuw springkussen uit te testen? Vanaf 15 juli kunnen alle kinderen uit Hoorn het springkussen uitproberen, want tijdens de Mega Summer Games wordt het ingezet bij de pleinactiviteiten.