MINOLTA

Minolta krijgt de TIPA-prijs 2002-2003

Minolta krijgt de TIPA-prijs 2002-2003 voor 'Beste 35mm SLR-camera' en 'Beste Europese ontwerp' voor zijn DYNAX 5 en DiMAGE X

Langenhagen - Minolta Co., Ltd. heeft het genoegen u mede te delen dat de DYNAX 5 35 mm SLR-camera en de DiMAGE X digitale compact camera respectievelijk werden geselecteerd als de 'Beste Europese 35mm SLR-camera' en het 'Beste Europese ontwerp' bij het uitreiken van de prijzen voor de beste Europese fotoproducten 2002-2003 ('The Best Photo Products in Europa, 2002-2003') van de TIPA. De TIPA (Technical Image Press Association) is een organisatie die is samengesteld uit vertegenwoordigers van de Europese professionele camera- en beeldtijdschriften.

Dynax 5

De Dynax 5 van Minolta heeft het concept en de technologie van de baanbrekende Dynax 7, die eerder al een prijs in de wacht sleepte. De Dynax 5 beschikt over een nieuwe SLR met hoogkwalitatieve autofocustechnologie, een krachtige filmaandrijving, snelle sluitersnelheden en tal van creatieve snufjes, dit alles verenigt in 's werelds kleinste camera(1). Nooit voorheen bestond er een dergelijk gesofistikeerd toestel dat zo eenvoudig in gebruik was.

De Dynax 5 werd ontworpen om de beste prestaties in zijn klasse te bieden op het vlak van autofocus. Deze functie en de Predictive Focus Control-functie zorgen ervoor dat men zonder enige inspanning kan focussen. Het 7-punts autofocussysteem met een centrale dradenkruissensor maakt het ook mogelijk om beelden te schieten op een flexibele manier. Een andere gloednieuwe functie in deze klasse van camera's is een zoeker met LED-verlichte superpositietechnologie. Deze geeft het focuspunt aan, waardoor men met één enkele blik kan nagaan of het voorwerp in de focus staat - wat interessant is voor beginnende én gevorderde fotografen.

De TIPA verklaart: 'De Minolta Dynax 5 is een uitstekende SLR-camera die evengoed geschikt is voor beginnende fotografen als voor amateurfotografen. De camera biedt een groot gebruiksgemak in een lichtgewicht camera die een hele reeks functies heeft, zoals verschillende modi om gemakkelijk foto's te nemen en een volledige handmatige controle. De bedieningstoetsen zijn stuk voor stuk goed geplaatst en dat zorgt ervoor dat het een waar genoegen is om de Dynax 5 te gebruiken.'

DiMAGE X

Met de DiMAGE X heeft Minolta een enigszins nieuwe generatie van digitale camera gecreëerd: de camera als lifestyle product. Het revolutionaire design zorgt ervoor dat DiMAGE X de kleinste, lichtste en dunste digitale camera met 2-megapixel, 3x optische zoom is (2). Het dunne, stijlvolle ontwerp zorgt ervoor dat deze digitale camera een waar lifestyle product wordt. Het toestel laat zich eenvoudig in een zak of handtas glijden, de DiMAGE X is de ideale camera voor instant foto's op belangrijke momenten - om het even waar en wanneer.

De TIPA verklaart: 'Innovatie is een essentieel element voor de ontwerper van digitale camera's die zoveel mogelijk functies in een zo compact mogelijk toestel probeert te combineren. Om dit te bereiken met de ultradunne DiMAGE X, bedachten de ontwerpers van Minolta een totaal nieuw lensontwerp en een interne lay-out van componenten die het mogelijk maakt dat deze opmerkelijk kleine camera een echte 3x optische zoom bevat.'

Achtergrondinformatie over Minolta

Minolta Co., Ltd. is een toonaangevende leverancier van beeldinformatie en optische producten met actieve vestigingen in 33 landen over de hele wereld. De Minolta Groep bestaat uit 95 bedrijven en stelt in het totaal 22 000 mensen te werk. Het zakencijfer van de Groep bedroeg eind maart 2002 4,4 miljard Euro, en 80% daarvan werd buiten Japan gerealiseerd. Minolta legt sterk de nadruk op de markt van de fotokopieerapparaten en printers en specialiseert zich vooral in kleurenafdrukken en -kopies. Het bedrijf ging tal van strategische samenwerkingen aan met andere sectoren. Door de jaren heen ontwikkelde Minolta als cameraproducent een sterke kernactiviteit van optische technologieën. Minolta streeft ernaar om producten en diensten aan te bieden die een essentieel onderdeel vormen van alle aspecten van het digitale beeld. www.minoltaeurope.com , afbeeldingen op www.minolta-image-database.com

(1) Sinds 1 juli 2002 's werelds kleinste 35mm AF-SLR-camera met ingebouwde flash, volgens de standaard testmethodes van Minolta.

(2) Sinds 1 juli 2002

De gebruikte termen en productnamen kunnen merknamen of geregistreerde merknamen zijn van de respectievelijke houders, wat bij deze wordt erkend.

Contactpersoon: Lydia Kirchel, tel +49 (511) 7404 401 of e-mail Lydia-Kirchel@minoltaeurope.com

15 jul 02 09:08