Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 15-07-2002 Rijbewijzen ingevorderd tijdens Golf GTI-beurs Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

BIDDINGHUIZEN Tijdens de Golf GTI-beurs, afgelopen weekeinde, heeft het VerkeersTeam gesurveilleerd op de wegen rond Biddinghuizen.

Zaterdag werd één rijbewijs ingevorderd. Deze automobilist reed op de Harderdijk 180 in plaats van 80 km/h. Vier andere automobilisten werden geklokt met snelheden van tussen de 30 en 50 km snelheidsoverschrijding. Zij kwamen er vanaf met een proces-verbaal.

Zondag werden er twee rijbewijzen ingevorderd op de Karekietweg (beiden 136 km/h). Eén van hen haalde met deze snelheid op levensgevaarlijke wijze twee fietsers in.
Op de Harderdijk werd één rijbewijs ingevorderd (135 km/h). Een buitenlander met 136 km/h mocht een boete van 327 euro contant afrekenen.
Eén automobilist had het zondagmiddag op de Harderdijk kennelijk erg warm. Hij reed met een snelheid van 80 km/h met zijn linker been uit het geopende portierraampje. Een proces-verbaal was zijn deel.

DRONTEN Naar aanleiding van klachten over hoge snelheden heeft het VerkeersTeam zaterdagmiddag gecontroleerd op de Colijnweg. Eén automobilist kon zijn rijbewijs inleveren nadat de lasergun hem betrapt had op een snelheid van 149 waar 80 is toegestaan. Tien andere automobilisten bleven net beneden de 50-km grens en kamen er vanaf met een proces-verbaal.

Dagelijkse berichten over het VerkeersTeam staan op Flevotext pag. 580.