Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Kat in het nauw

MIJDRECHT Op zondag 14 juli heeft een kat ernstig bekneld gezeten tussen een kantelraam.

In de ochtend meldde een buurtbewoner van de Penning dat een kat bij een raam bekneld zat en dat de bewoners van de betreffende woning niet thuis waren. Het beestje bleek moervast te zitten tussen het kantelraam op de eerste verdieping en kon zijn achterlijf in het geheel niet bewegen. Ondanks inspanningen van een politieman en de buurtbewoner lukte het hen niet de kat uit zijn uiterst benarde positie te bevrijden.

De politieman verzocht een dierenarts ter plaatse te komen. Hij verdoofde de kat, waarna het dier met vereende krachten kon worden bevrijd en werd naar de dierenkliniek overgebracht. In de loop van de dag gaf de dierenarts aan de politieman door dat de kat daar aan de gevolgen van een gebroken rug was overleden.

Jongen mishandeld

WOERDEN Zondagmiddag 14 juli deed een man aangifte van het feit dat hij die ochtend door twee mannen was mishandeld.

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 juli was een 24-jarige man uit Woerden gaan stappen in een horecagelegenheid aan de Houttuinlaan. Rond 03.00 uur stootte hij per ongeluk een man aan en bood vervolgens zijn excuses aan. De man reageerde verbaal echter zeer agressief, waarop de Woerdenaar bij hem wegliep.

Rond 06.00 uur verliet de Woerdenaar de horecagelegenheid en zag de man buiten staan, die hij eerder die nacht per ongeluk had aangestoten. Bij die man stond nog een andere man. Beide mannen liepen bij het zien van de Woerdenaar op hem af en stompten hem in het gezicht. Hij ging vervolgens onderuit en werd ook toen nog geslagen.

Het slachtoffer is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Hij had door de mishandeling diverse verwondingen aan zijn gezicht opgelopen. Hij mocht na behandeling naar huis. De politie stelt een onderzoek naar deze mishandeling in.

Motorrijder valt

WOERDEN Op zondag 14 juli kwam een man met zijn motor ten val.

Rond 15.30 uur reed een 49-jarige man uit Woerden met zijn motor over de Westdam. Voor hem reed een 27-jarige automobiliste. De automobiliste moest afremmen voor enkele fietsers die naar links gingen. De motorrijder ging daarop vol in zijn remmen en kwam ten val.

Door de val liep de motorrijder verwondingen aan zijn elleboog en enkel op. Zijn motor liep lichte schade op. Hij kon zijn weg met de motor vervolgen.

Brandje

MAARSSEN Op zondag 14 juli is een bromfiets helemaal uitgebrand.

Rond 18.00 uur kregen de politie en brandweer de melding van een brandje in de parkeergarage P2 van het Bisonspoor. Ter plaatse bleek een bromfiets in de brand te staan. De brandweer had de brand zeer snel geblust.

De bromfiets bleek die middag op het Bisonspoor te zijn gestolen. Door de politie wordt rekening gehouden met brandstichting. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Auto tegen vangrail
BREUKELEN Op zondag 14 juli is een automobilist op de Rijksweg A2 tegen de vangrail gebotst.

Rond 18.05 uur reed een 32-jarige automobilist uit Amsterdam over de linkerrijstrook van de Rijksweg A2, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Amsterdam. Ter hoogte van Breukelen wilde hij van de linkerrijstrook naar de middelste strook gaan. Daar reed echter al een auto en daar schrok hij van. Hij stuurde sterk naar links, botste tegen de middenvangrail en raakte de macht over het stuur kwijt. Hij schoot naar rechts de weg over, corrigeerde weer naar links, kruiste de weg nogmaals en kwam tegen de middenvangrail tot stilstand.

Zijn 26-jarige passagiere uit Amsterdam liep door de aanrijding een pijnlijke linkerarm op. Zij werd per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. De auto werd door de aanrijding geheel vernield.

Schapen gedood
PAPEKOP Op zondag 14 juli zijn meerdere schapen door twee honden doodgebeten.

Rond 22.25 uur kreeg de politie de melding dat op de Diemerbroek een hond achter de schapen aan zou zitten en twee dieren zou hebben gedood. Ter plaatse bleek dat twee honden huis hadden gehouden. De honden hadden inmiddels eieren voor hun geld gekozen en waren gevlucht. In totaal waren negen schapen door de honden aangevallen. De dierenarts kwam ter plaatse en constateerde dat vier dieren niet meer konden worden gered. Vijf beesten werden door hem met antibiotica behandeld. Twaalf schapen werden vermist. Mogelijk dat zij naar de omliggende weilanden zijn gevlucht.

Door de politie wordt een onderzoek naar de herkomst van de beide honden ingesteld.

1000-plusser
MAARSSEN In de nacht van zondag 14 op maandag 15 juli werd een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 02.10 uur controleerden politiemensen een automobilist op het Antilopenspoor. De 44-jarige man uit Utrecht bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1005 ug/l (2,45 promille), bijna vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tevens bleek de man niet meer in het bezit van een rijbewijs te zijn. Tegen hem is proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en onder invloed opgemaakt.