Gemeente Zevenaar



1/4 Infopagina Gemeente Zevenaar

INHOUD INFO WEEK 29 (15 t/m 21 juli 2002)

MILIEUBERICHT

Burgemeester en wethouders van Zevenaar maken bekend dat bij hen een melding is ingekomen als bedoeld in artikel 8.19 lid 2 onder b van de Wet milieubeheer, van N.V. Nederlandse Gasunie voor het veranderen van het gasdrukmeet- en regelstation aan de Doesburgseweg te Zevenaar.

De verandering omvat het verwijderen van een niet functionele bypasleiding en het vervangen van afblazende drukbeveiligingen voor sluitende drukbeveiligingen. Het niet meer afblazen van aardgas heeft een gunstig effect op de methaan- en geluidsemissie. De veranderingen leiden dan ook niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan de inrichting ingevolge de op 20 december 1994 onder nummer 634 verleende vergunning mag veroorzaken. Naar het oordeel van burgemeester en wethouders geven de beoogde veranderingen ook geen aanleiding om deze vergunning te wijzigen. Daarom hebben burgemeester en wethouders besloten de melding te accepteren. De milieuvergunning van 20 december 1994, nummer 634 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften gelden tevens voor de voor- genomen verandering van de inrichting.

Terinzagelegging
De melding, milieuvergunning en bijbehorende stukken worden op 18 juli 2002 ter inzage gelegd bij de balie Grondgebied van het gemeentehuis. Zij kunnen daar tot het einde van de bezwarentermijn tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de heer R. Witjes, doorkiesnummer 595222, van de afdeling Bouwen, Wonen en Milieu.

Inspraakmogelijkheden
Binnen zes weken na verzending van het besluit kunnen belanghebbenden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEER

Mevrouw Bus heeft een nieuwe, de gehele inrichting omvattende milieuvergunning aangevraagd voor de melkrundveehouderij op het perceel Slenterweg 16 te Zevenaar. Burgemeester en wethouders zijn van plan de gevraagde vergunning te verlenen en hieraan voorschriften te verbinden ter bescherming van het milieu. In dat kader hebben zij een ontwerpvergunning opgesteld.

Terinzagelegging
De aanvraag, ontwerpvergunning en bijbehorende stukken worden op 18 juli 2002 voor een ieder ter inzage gelegd bij de balie Grondgebied van het gemeentehuis. Zij kunnen daar tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten de openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de heer R. Witjes, doorkiesnummer 595222 van de afdeling Bouwen, Wonen en Milieu.

Inspraakmogelijkheden
Binnen vier weken na de dag van terinzagelegging kan een ieder bij burgemeester en wethouders schriftelijk bedenkingen inbrengen tegen de ontwerpvergunning. Men kan daarbij vragen om zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Wie binnen deze termijn van vier weken mondeling wil reageren of van gedachten wil wisselen over de ontwerpverguninng, kan dit tot een week vóór het einde van deze termijn telefonisch
doorgeven aan de heer Witjes. Voor de dan te organiseren bijeenkomst wordt ook de aanvrager uitgenodigd.

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen binnen gekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van:
- het bestemmingsplan Zonnemaat voor de bouw van een berging op het perceel Diepenbrockstraat 32 te Zevenaar;




2/4 Infopagina Gemeente Zevenaar


- het bestemmingsplan De Horst voor het plaatsen van een schuur met veranda op het perceel Belhamel 17 te Zevenaar;

- het bestemmingsplan Zevenaar-Centrum voor de bouw van een pastoreswoning met kantoor- en vergaderruimte op het perceel hoek Van Munsterstraat / de Romei te Zevenaar. Deze aanvragen liggen met ingang van 18 juli a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de balie van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvragen kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag binnen gekomen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied 1974 voor de bouw van een serre op het perceel Babberichseweg 71 te Babberich. Deze aanvraag ligt met ingang van 18 juli a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de balie van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

RAMPBESTRIJDINGSPLANNEN LPG-STATIONS

Op 20 november 2001 zijn de rampbestrijdingsplannen ten aanzien van de LPG-stations van Esso, Shell en Texaco, gelegen aan de Doesburgseweg, door de burgemeester van Zevenaar vastgesteld. Rampbestrijdingsplannen zijn draaiboeken waarin het geheel van maatregelen is opgenomen ter bestrijding van een calamiteit bij een object, waarvan de eventuele gevolgen voorzienbaar zijn. Deze plannen worden zowel bestuurlijk als operationeel geoefend, zodat bij een eventuele calamiteiten adequaat kan worden opgetreden. Met de vaststelling van deze rampbestrijdingsplannen zijn de voorgaande rampbestrijdings- plannen komen te vervallen.

Terinzagelegging
De Wet Rampen en Zware Ongevallen schrijft voor dat rampbestrijdingsplannen openbaar gemaakt dienen te worden. Derhalve worden de betreffende rampbestrijdingsplannen vanaf 18 juli gedurende twee weken voor een ieder ter inzage gelegd in het gemeentehuis bij de Stafafdeling Bestuurs- en Burgerzaken. Belangstellenden kunnen zich melden bij de receptie. Later dit jaar zal voor omwonenden van de LPG- stations een aparte informatiebijeenkomst over de rampbestrijdingsplannen worden belegd.

DE NATUUR EN ONZE GEZONDHEID

Natuur bedreigt onze gezondheid! Pas op voor groenvirussen en -bacteriën! Als we onze hond en onszelf uitlaten in de natuur, lopen we het risico dat allerlei parasieten het gemunt hebben op onze gezondheid. En op die van de viervoeter! Dat is een groot probleem, want als we ergens graag toeven, is dat wel in het groen van bos, duin, heide, park en -niet te vergeten- de eigen tuin. En juist op die zo geliefde plekjes lopen we gemakkelijk een ziekteverwekkende groenvirus of -bacterie op.

Een ellendige parasiet is de teek! Vorig jaar werd Nederland nog getroffen door de hardnekkigste tekenplaag ooit. De afgelopen zachte winter belooft weer niet veel goeds voor het komende natuurseizoen! Nauwelijks vorst betekent dat veel teken de winter hebben overleefd en nu al reikhalzend uitkijken naar mens en dier. Veelal zonder dat we het merken, lopen we het risico door een tekenbeet besmet te raken met bacteriën en virussen: Lyme ziekte (Borrelia burgdorferi) is wel de meest grillige.

Goed oppassen.
Circa 20 % van de teken veroorzaakt Lyme ziekte. Het is goed oppassen in de natuur. Bedek zoveel mogelijk de huid (ook het hoofd) en controleer uzelf (en uw huisdier) altijd na terugkomst van een wandeling of verblijf in het groen. De kans op besmetting kan voor mens en dier minimaal blijven als u de teek binnen 24 uur op de juiste manier verwijdert en het wondje ontsmet met 70 % alcohol. Met de inhoud van de speciale tekenverwijderset kunt u onnodig veel leed voorkomen.

Herkenning
Lyme ziekte moet worden gezien als een ziektebeeld, dat met de juiste medicijnen heel goed te behandelen is. De praktijk is echter vaak anders. Lymepatienten zijn dikwijls maanden (en soms jaren) verder, voordat de ziekte wordt onderkend. De meest voorkomende verschijnselen van een niet behandelde Lyme besmetting bij mensen zijn: chronische vermoeidheid, plotseling zeer pijnlijke gewrichten, zenuwpijn,




3/4 Infopagina Gemeente Zevenaar

zenuwtintelingen, oogklachten, onwillekeurige spiertrekkingen, hoofdpijn en hartritmestoornissen; Groot gevaar
Mens en dier zien de teken niet. Met 1,5 mm grootte zijn ze er veel te klein voor. Teken komen alleen bij mensen in actie als ze onbedekte huid signaleren. Honden nemen teken mee door tegen takken te schuren. Teken leven van opgezogen bloed en zijn 24 uur per dag op zoek naar gastheren en gastvrouwen om bloed te kunnen zuigen. Als dank laten ze veelal bedreigende virussen en bacteriën bij u en uw dier achter. Teken zitten trouwens net zo gemakkelijk heel dichtbij huis, bijvoorbeeld in de eigen tuin, niet alleen op het platteland, maar óók in de stad. Merkt u de tekenbeet niet direct op, maar u bent wel besmet geraakt, dan kan er na een week of drie een felrode cirkel (kring) ontstaan rondom de plek waar de teek u heeft gebeten.

Informatie
Stichting Samenwerkende Artsen en Adviesorganisaties Gezondheidszorg (SAAG) heeft samen met de Nederlandse Vereniging voor Lyme Patiënten, de Landelijke Coördinatiestructuur Infectieziektebestrijding, Vereniging Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer een voorlichtingsboekje gemaakt, dat gratis te verkrijgen is (wel eigen portobijdrage). Het boekje zit ook bij de tekenverwijderset TEEK IT EASY. Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren terecht bij de SAAG-Helpdesk op telefoon 0299-66 00 67. Wetenschappelijke en aanvullende informatie leest op de website www.saag.nl

OPENINGSTIJDEN ZWEMBADEN

LENTEBAD

Zomerrooster 6 juli t/m 18 augustus 2002:
maandag t/m vrijdag 10.00-20.00 uur
banenzwemmen 10.00-11.00 en van 17.00-18.30 uur
aquajogging dinsdag 19.30-20.00 uur
aquarobics woensdag 19.30-20.00 uur
zaterdag 12.00-17.00 uur
zondag 08.30-16.00 uur
banenzwemmen 08.30-09.30 uur

Voor inlichtingen kunt u op werkdagen terecht van 10.00 ­ 15.00 uur, tel. 527689

DE BREULY
Het natuurbad De Breuly is geopend van zaterdag 15 juni t/m zondag 1 september 2002. De Breuly is bij goed weer dagelijks geopend van 10.30 uur tot 18.00 uur. Inlichtingen: op werkdagen van 10.00 ­ 15.00 uur bij het Lentebad, tel. 527689.

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Bedrijfspapier wordt niet meegenomen. Datum Wijk/Plaats Inzamelaar Woensdagavond 17 juli Babberich drumfanfare Sint Jan Dinsdagavond 23 juli Zonegge 1-6 15-24, Hooge Bongert/ Meidoorn, Bergvrede en HAT-woningen Methen carnavalsvereniging Griethtreejers




4/4 Infopagina Gemeente Zevenaar

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen bouwaanvragen week 27/2002:


- Hertog Johannstraat 17, uitbreiden woonhuis;
- Johan de Wittstraat 21, uitbreiden berging;

- Spoorwegstraat 33, plaatsen vluchtdeur;

- Heesackers 1, uitbreiden woonhuis;

- Heilige Huisjes 20, herbouwen schuur;

- Oud Zevenaarsedijk 3, veranderen woonhuis.

Ingekomen bouwaanvragen week 28/2002:


- Kwartiersedijk 16, bouwen bijgebouw.

De ingekomen aanvragen liggen bij de balie van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning of bouwtoestemming moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen week 27/2002:


- Didamseweg 93, plaatsen erfafscheiding;

- Sleeg 4, bouwen van een varkensstal;

- Bazuin 7, uitbreiden woonhuis.

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:


- mevrouw M. Teunissen, vergunning voor het organiseren van een buurtfeest met barbecue op zaterdag 17 augustus 2002 van 17.00 24.00 uur op het grasveld aan de Wilgenhoek ter hoogte van huisnummers 28- 84;

- Stichting Dewan Maluku Zevenaar, vergunning voor het organiseren van een feestavond met live-muziek op zaterdag 31 augustus 2002 tot uiterlijk 0.30 uur; de band mag tot uiterlijk 23.45 uur spelen
- Dazoe evenementreclame, vergunning voor het plaatsen van aankondigingborden de periode van 21 oktober t/m 2 november 2002 in verband met de Startersdag van de Kamer van Koophandel;
- Stichting Alzheimer Nederland, doorlopende collectevergunning vanaf het jaar 2003 om te mogen collecteren in de gemeente Zevenaar gedurende de periode die de Stichting per jaar wordt toegewezen door het Centraal Bureau Fondsenwerving; tevens is vergunning verleend voor een huis-aan-huis collecte in de periode van 3 t/m 9 november 2002

Kapverordening:


- mevrouw Daalderop-Krekels, vergunning voor het kappen van 1 papierberk op het perceel Arnhemseweg 64 te Zevenaar.

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd.
Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.