Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 15 juli 2002

Dagelijkse berichten

Oude Pekela: man gewond na val door raam
Een 49-jarige man uit Oude Pekela is zondagochtend bij zijn woning in de Hendrik Westerstraat gewond geraakt, nadat hij door een raam was gevallen. De man was bezig met schilderwerkzaamheden en viel daarbij van een huishoudtrapje en vervolgens door het raam. Hij liep armletsel op. De ongelukkige man kreeg daarnaast een verfpot over zich heen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Wildervank: doorrijder loopt tegen de lamp
In zijn woning aan de Torenlaan is zondagavond een 46-jarige man uit Wildervank aangehouden, nadat hij kort daarvoor een aanrijding aan de Apollolaan had veroorzaakt en vervolgens was doorgereden. De Wildervanker had een geparkeerde auto geraakt en beschadigd, maar de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit achter te laten. Aan het politiebureau bleek dat de verdachte had gedronken. Hij bleek 1,95 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte kon na verhoor het politiebureau weer verlaten.

Ter Apel: man gewond na eenzijdig ongeval
Op de A.G. Wildervanckweg in Ter Apel is zondagmiddag een 51-jarige automobilist uit Emmen na een verkeersongeval licht gewond geraakt. De Emmenaar was in een flauwe bocht door onbekende oorzaak rechtdoor gereden en reed vervolgens drie bomen plat om daarna tot stilstand te komen. De man is met lichte kneuzingen naar een ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Kropswolde: man aangehouden
De politie heeft zondagavond in zijn woning aan de Kerkstraat in Hoogezand een 29-jarige man aangehouden, nadat hij kort daarvoor zonder rijbewijs in een auto had gereden. De man was door agenten in zijn auto gecontroleerd. Hij gaf de agenten een valse naam op, maar bleek daarbij pech te hebben. Een van de agenten bleek hem te kennen. Bij zijn woning gekomen bleek dat hij inderdaad geen rijbewijs had.De politie maakt voor beide strafbare feiten tegen de Hoogezandster proces-verbaal op. Hij kon na verhoor het politiebureau weer verlaten.

Delfzijl: man na bedreiging aangehouden
In de Finsestraat heeft de politie zondagnacht een 35-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden, nadat de man in zijn auto met hoge snelheid de straat was in komen rijden. De man had aangegeven dat hij zijn auto door de voorgevel van een woning in de Finsestraat zou gaan rijden. Hierbij bracht hij op het allerlaatste moment zijn auto tot stilstand vlak voor een auto met daarin twee agenten. De verdachte werd vervolgens aangehouden voor bedreiging. Hij is ingesloten.

Groningen: verdachte van dollemansrit aangehouden De politie heeft afgelopen weekend een 42-jarige man uit Wijster aangehouden op verdenking van twee autodiefstallen en een dollemansrit door Groningen en de kop van Drenthe. Maandagnacht werd, de uit Stadskanaal gestolen auto, na een wilde rit die om veiligheidsredenen door de politie werd afgebroken teruggevonden in de stad Groningen. De 22-jarige passagiere was herkend en werd in de loop van de week aangehouden. Zij verklaarde dat de 42-jarige man had gereden. Inmiddels werd vrijdag een, bij een garagebedrijf in Zuidlaren, gestolen auto in Rotterdam teruggevonden. Dezelfde dag werd de 42-jarige man bij een winkeldiefstal in Rotterdam betrapt en aangehouden. Hij werd naar Groningen teruggebracht en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De man wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Groningen: wurgslang hangt uit raam
In de van Speykstraat lag zondagmiddag een 2.5 meter lange witte tijgerpython opgerold in het kozijn van een openstaand bovenlicht. De politie werd gewaarschuwd die de bewoner niet thuis trof. Via de dierenambulance werd een slangendeskundige gewaarschuwd die het reptiel ving en meenam naar een geschikte opvang. Het terrarium waarin de slang verbleef was niet erg stevig. Er wordt verder uitgezocht of er ook een overtreding is van de wet op de bedreigde uitheemse dier- en plantsoorten.

Groningen: man met mes gestoken op Grote Markt
Op de Grote Markt werd zondagochtend rond 06.30 uur een 21-jarige man zonder vaste verblijfplaats met een mes gestoken door een nog onbekende man. De politie kreeg de melding dat er twee Antilliaanse mannen met elkaar in gevecht waren. Ter plaatse kwam de man hevig bloedend op de agenten af en vroeg of hij naar het ziekenhuis gebracht kon worden. Verder wilde de man niets vertellen. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de steekpartij.

Haren: inbraak bij groentehandelaar
In de Anjerlaan werd bij een groentehandelaar zondagochtend geconstateerd dat er was ingebroken. Met veel geweld is de voorpui geforceerd en binnen in de zaak werd een aantal deuren kapot gemaakt. Er is een bedrag van enkele honderden euros weggenomen. Een nader onderzoek is ingesteld.

Groningen: gestolen Nissan Micra teruggevonden
Agenten zagen zondagmiddag de bij een beroving vanaf de Castorstraat gestolen Nissan Micra rijden op de Kraneweg. In de auto zaten meerdere inzittenden. Na een achtervolging waarbij hoge snelheden werden gehaald in de Schildersbuurt werd de wagen uiteindelijk leeg teruggevonden in de Watermanstraat. Een zoektocht naar de inzittenden leverde geen resultaat op. Een nader onderzoek is gaande. Na onderzoek aan de auto kan deze weer terug naar de eigenaar.

Groningen: automobilist probeert aan politie te ontkomen Op de Bornholmstraat werd zondagnacht een 37-jarige man gezien die nog gesignaleerd stond bij de politie voor een overval op een tankstation en die in een vermoedelijk gestolen auto reed. De automobilist maakte dat hij weg kwam en reed via het fietstunneltje bij de Bloemersmaborg, park Groenestein, Sterrebos en de Paterswoldweg het Stadspark in. Daar reed hij zich klem tegen een betonnen paaltje. De achtervolgende agenten, die altijd de veiligheid van andere weggebruikers in de gaten houden en geen onverantwoorde risicos nemen, konden de man die nog steeds probeerde weg te komen aanhouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: trammelant om verkeerssituatie op Paterswoldseweg Bij een verkeerssituatie zondagmiddag op de Paterswoldseweg liepen de gemoederen zo hoog op dat een 18-jarige automobilist uit Roden traangas spoot en een 23-jarige automobilist uit Ten Post opzettelijk tegen de auto aanreed. De aanleiding was dat de Rodenaar naar een andere rijstrook wilde en de 23-jarige man hem niet voor liet gaan. Na een woordenwisseling liep de 49-jarige vader van de man uit Ten Post naar de bestuurder en pakte hem beet waarop hij met een busje traangas werd bespoten. De man uit Roden reed daarna opzettelijk tegen de auto aan. De politie nam alle drie de mannen mee naar het bureau waar ze allen als verdachte werden gehoord. Het busje traangas is op het bureau gebleven. Nader onderzoek naar de exacte toedracht wordt ingesteld.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)