Korps: Flevoland, plaats: district Zuid 15-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, E. Riemens, 06-51401952

Fietster komt te vallen
ALMERE Een 44-jarige vrouw uit Almere op de fiets, kwam zondagochtend door nog onbekende oorzaak te vallen op het Jan van de Boschpad. Agenten troffen haar aan in de berm. Ze had wat schaafwonden en klaagde over pijn aan haar schouder. Ze is met de GGD ambulance vervoerd naar het Flevoziekenhuis.

Scooter niet in orde
ALMERE Een 16-jarige jongen uit Duivendrecht reed zondag zonder helm op zijn scooter op het Festivalplein. Op het moment dat agenten hem staande hielden, bleek dat het voertuig niet verzekerd was. Controle wees verder uit dat het vermogen van de scooter te hoog was. De Duivendrechter verklaarde de scooter te hebben geleend. Voor de overtredingen kreeg hij een procesverbaal. De scooter is meegenomen naar het politiebureau.

Automobilist bekeurd
ALMERE Een 49-jarige automobilist uit Almere is in de nacht van zondag op maandag op de Randstaddreef bekeurd. Zijn auto bleek niet verzekerd te zijn en de APK was verlopen. Na controle bleek dat de man nog enkele boetes had openstaan. Zijn voertuig is daarom in beslag genomen.

Mishandeling
ALMERE Een 17-jarige Almeerder heeft aangifte gedaan van mishandeling op het Micheauxpad. Hij was daar zondagmiddag aan het joggen, toen hij door iemand op een bromscooter in zijn rug werd getrapt. De verdachte maakte deel uit van een groepje van drie personen, die op twee scooters reden. Door de trap kwam de Almeerder te vallen. Hij liep daarbij diverse kneuzingen op.

Aanrijding met letsel
ALMERE Aan de Pianoweg vond zondagmiddag een aanrijding plaats tussen een bromfietster en een automobilist. Een 31-jarige vrouw uit Haarlem reed op de Pianoweg en zag op de kruising met het Strawinskipad een 16-jarige bromfietser uit Almere over het hoofd. Een botsing volgde, waarbij de bestuurder van de bromfiets uiteindelijk tegen een lantaarnpaal belandde. Daarbij liep hij beenletsel op. Hij is met de GGD ambulance naar het Flevoziekenhuis vervoerd.