Korps: Flevoland, plaats: district Noord 15-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Aanhouding voor verbergen aanrijding
LELYSTAD Zondagochtend kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Westerdreef. De agenten troffen alleen een auto en schade aan de weg aan. Een 20-jarige Lelystedeling meldde zich later bij de agenten als bestuurder. Deze bleek niet de bestuurder te zijn en is aangehouden voor het verbergen van een misdrijf. De echte bestuurder, een 20-jarige man uit Lelystad, kwam zich later zelf melden en is ook aangehouden onder andere voor het verlaten van de plaats van de aanrijding. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn zij heengezonden.

Hennepplantage ontmanteld
LELYSTAD Zondagmiddag, na een melding van stankoverlast, ontdekte de politie in een woning op de Neringpassage een hennepplantage. Ongeveer 80 planten plus twee dozen met afgeknipte toppen zijn in beslag genomen. Ook de kweekapparatuur is in beslag genomen. De gemeente is ter plaatse geweest voor de verwijdering van de planten. De politie heeft in de woning drie mannelijke verdachten aangehouden (een 33-jarige, een 31-jarige en een 34-jarige, allen uit Lelystad). Deze zijn op het politiebureau nader verhoord en daarna heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Bezitter harddrugs aangehouden
LELYSTAD Zondagnacht hield de politie een 35-jarige man uit Amsterdam in de Botter aan voor het hebben van hard drugs. De politie hield de man die zich verdacht ophield, staande, maar deze wilde niet meewerken. In het kader van de Opiumwet controleerden de agenten de verdachte. Zij troffen 24 bolletjes met vermoedelijk hard drugs aan. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Diefstallen fruit
DRONTEN EN OMGEVING Bij de politie is afgelopen weekeind aangifte gedaan van twee diefstallen. Bij twee fruitstalletjes is onder andere fruit gestolen. Dit is al eerder gebeurd. De politie onderzoekt de zaak. In verband met de privacy doet de politie geen mededelingen over de precieze locatie.

Aanhoudingen bij vechtpartij
EMMELOORD Zondagavond kreeg de politie een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid op de Kettingstraat. Ter plaatse zagen de agenten dat drankglazen vernield waren. Uit de verklaringen blijkt dat een verdachte deze op de grond geslagen had. Verder verklaarden getuigen dat er bedreigingen geuit waren en geslagen was. De politie heeft twee mannen uit Emmeloord (36 en 20 jaar) aangehouden. Een daarvan is met handletsel eerst naar het ziekenhuis gebracht, waar hij zich recalcitrant gedroeg. Beide verdachten worden op het politiebureau nader verhoord. De politie heeft de zaak in onderzoek. De aanleiding is nog onduidelijk.