Ingezonden persbericht


Blue Martini Software en TIBCO breiden samenwerking uit

Blue Martini reseller van TIBCO's Enterprise Application Integration-software

Amsterdam, 15 juli 2002 - Blue Martini Software, Inc. (NASDAQ: BLUE) wordt reseller van Enterprise Application Integration-software (EAI) van TIBCO Software (NASDAQ: TIBX). De bestaande samenwerking tussen de twee bedrijven wordt hiermee uitgebreid.

De EAI-software van TIBCO voorziet in integratie met toonaangevende ERP-, supply chain visibility- en fulfilment-applicaties. Blue Martini gaat op TIBCO gebaseerde oplossingen leveren, die integratie bieden met SAP, JD Edwards, Siebel, Oracle en PeopleSoft. De alliantie betekent voor klanten van Blue Martini, dat zij hun bestaande systemen nog beter kunnen integreren met applicaties van Blue Martini. Het resultaat is een efficiënter proces voor verkooporders en het volgen van orders, gesynchroniseerd product- en catalogusbeheer en real-time inzicht in voorraden.

"Door onze alliantie met TIBCO uit te breiden, zijn we in staat onze klanten te voorzien van naadloze toegang tot back-end-systemen", zegt Chip Overstreet, Vice-President Corporate Marketing & Business Development bij Blue Martini Software. "Zo stellen we klanten in staat hun kanaalpartners te voorzien van waardevolle informatie. We blijven investeren in deze alliantie om onze klanten te helpen bij het verbeteren van de efficiency en het terugdringen van kosten."

"Blue Martini Software ondersteunt productiebedrijven en retailers om de verkoop via directe en wereldwijde distributiekanalen beter te beheersen", zegt Rene White, Chief Marketing Officer bij TIBCO. "De expertise van TIBCO maakt real-time informatiestromen en besluitvorming mogelijk."

TIBCO Software
TIBCO Software is leverancier van complete oplossingen voor het integreren van zakelijke informatiesystemen. De technologie werd voor het eerst toegepast voor de digitalisering van Wall Street en is sindsdien ingezet in tal van branches, waaronder financiële diensten, telecommunicatie, e-commerce, transport, logistiek, productie en energie. Meer informatie is beschikbaar op www.tibco.com

Blue Martini Software
Blue Martini Software levert multichannel CRM-applicaties waarmee bedrijven informatie over klanten en partners kunnen verzamelen en deze optimaal kunnen gebruiken voor winstgevende marketing- en verkoopactiviteiten. Dit bevordert de interactie tijdens klantcontacten via diverse communicatiekanalen, waaronder websites, draadloze apparatuur, e-mail en in winkels. Door automatisering van content- en catalogusbeheer, direct marketing, interactieve verkoop, beheer van contactkanalen en klantenservice kunnen klanten van Blue Martini hun kosten verlagen en hun omzet verhogen. Klanten van Blue Martini Software zijn toonaangevende, klantgerichte ondernemingen die wereldwijd actief zijn in retail, productie en consumentengoederen. Blue Martini Software werkt onder andere voor Amsterdam Schiphol Airport, Benetton, Dockers, Harley Davidson, Iomega Corporation, Levi Strauss & Co., NUON, Polaroid Corporation en Virgin.