Ingezonden persbericht

Nederlands Patisserie Team

Ontwerpen in Suiker en Chocolade......

ZALTBOMMEL, 20020715 -- Industrieel ontwerpen en "eten" lijkt ver uit elkaar te liggen, echter door een zeer leuke samenloop van omstandigheden, maakt het Nederlands Patisserie Team Nederland gebruik van de kennis en vaardigheden van Industrieel Ontwerper Stephan Manie.

De uit s'-Hertogenbosch afkomstige Stephan Manie is continu op zoek naar nieuwe uitdagingen, na zijn afstuderen aan de Academie Industrieele Vormgeving in Eindhoven in 1991 houdt hij zich in de breedste zin des woords bezig met vormgeving. In de afgelopen jaren heeft hij zich internationaal geprofileerd middels een grote diversiteit aan projecten ; een Bankbiljetstrijkmachine was zijn eerste spraakmakende project, daarna volgde de Promotie-Trailers van Martinair en DTM-Philips tour, meerdere Televisie-decors voor de nederlands, duitse en oostenrijkse zenders, Attracties voor Ecodrome-Libemagroup, Custommade-Sieraden van materiaal gebruikt in botbreuken, mede-initiator van Horse Information System, vormgever van websites etc.... etc...

Tijdens het trouwfeest van Irene Moors, kwam Stephan in gesprek met Rudolph van Veen en Robert van Beckhoven over de bruidstaart, vormgeving smaak en orginaliteit was direct het punt van discussie, passie met het vak resulteerde in vervolgafspraak in de bakkerij van Robert van Beckhoven in Oisterwijk. De Horecava 2002 was de eerstvolgende wedstrijd waar Rudolph een showstuk neer moest zetten, na heel veel schetsen, mallen maken, experimenteren en trainen raakte ook Stephan vetrouwd met het materiaal "suiker", uitgaande van de mogelijkheden en onmogelijkheden van het materiaal stond er in januari 2002 een prachtig showstuk in Amsterdam waarmee Rudolph zich kwalificeerde voor de WK Patisserie in Lyon 2003.

Zijn werkgever is door het enthousiasme van Stephan ook betrokken bij het Nederlands Patisserie Team, We2You uit Zaltbommel is mede-sponsor geworden, en heeft het mogelijk gemaakt dat Stephan het Team dat naar Las Vegas ging, optimaal kon ondersteunen. Stephan is lyrisch over deze reis: "Vorig jaar oktober stond ik met mijn vriendin in Nepal te genieten van de hoogste toppen van de wereld, vorige week stond ik in de mafste stad van de US te genieten van de beste Pastry-chefs van de wereld !, al deze ervaringen neem ik mee in mijn rugzakje en zijn bij aankomende projecten veelal een inspiratiebron waarvan de waarde ongekend is."

Lyon 2003, is de aankomende uitdaging, vanaf september 2001 is het NPT al met deze wedstrijd bezig, maar ook hiervoor zal er weer geanticipeerd moeten worden op de showstukken gepresenteerd in Vegas, aangezien de techniek en het vak continu in ontwikkeling is. Druk, druk, druk......wordt onderbroken door Stephan: "Ik heb voor de harmonie in werk en leven een aantal rustpunten ingebouwd, gewoon gezellig een dag in de keuken staan en lekkere dingen maken, s'avonds met een groep vrienden aan tafel en tot in de late uurtjes creatief tafelen en met elkaar over van alles en nogwat van gedachte wisselen." Kortom zien eten, doet eten.

Voor meer informatie over het Nederlands Patisserie Team : http://www.nederlandspatisserieteam.nl



Ingezonden persbericht