ROBECO NEDERLAND BV

Robeco neemt Sage Capital Management L.L.C. over

White Plains/Rotterdam, 15 juli 2002

ROBECO NEEMT SAGE CAPITAL MANAGEMENT L.L.C. OVER

Robeco neemt Sage Capital Management L.L.C., een vermogensbeheerder van fund of hedge funds gevestigd in White Plains (NY), USA, over. Sage heeft een beheerd vermogen van circa USD 300 miljoen, afkomstig van vermogende particulieren en van institutionele beleggers. De onderneming is opgericht in 1994 en heeft een uitstekende lange termijn performance track record. De voorwaarden van de transactie worden niet bekend gemaakt.

Sage, wordt omgedoopt tot Robeco-Sage en komt onder Robeco USA te vallen. Ook andere Amerikaanse dochterondernemingen van Robeco die zich richten op institutionele beleggers en vermogende particulieren zullen in deze nieuwe entiteit worden ondergebracht. Nassos Michas gaat leiding geven aan Robeco USA.
Ronald Tauber, CEO van Sage, zegt over de overeenkomst: 'Wij zijn zeer verheugd over het feit dat wij het 'competence center' voor hedge-fondsen selectie en beheer van Robeco worden, omdat Robeco een grote rol op de markt voor alternatieve beleggingen wil spelen.' Robert Friedman en Peter Levy, directeuren van Sage laten zich in soortgelijke bewoordingen uit.

Géry Daeninck, CEO van de Robeco Groep, zegt: 'We denken dat dit een uitstekende combinatie is. De overname van Sage biedt Robeco de mogelijkheid om te beleggen in een marktsegment dat eerst niet toegankelijk was voor onze Amerikaanse cliënten. Sage zal het 'competence center' van Robeco worden voor de selectie en monitoring van hedge-fondsmanagers voor wereldwijde fund of hedge funds-producten.' Daeninck voegt hieraan toe: 'Met de oprichting van Robeco USA zullen wij een breed scala aan producten en diensten kunnen bieden aan institutionele cliënten in de VS, waar wij nu al een aanzienlijke positie hebben na de overname van Weiss, Peck & Greer.'

Sander van Eijkern, hoofd van de business unit Alternative Investments bij Robeco: 'Na een zorgvuldige analyse zijn wij ervan overtuigd dat de overname van Sage zal bijdragen aan de realisatie van onze strategische doelen op het gebied van alternatieve beleggingen.'

Het beheerd vermogen van Robeco in alternative investments-producten bedraagt ruim EUR 5 miljard. Putnam Lovell fungeerde als adviseur van Sage. Robeco maakte geen gebruik van een externe adviseur.

Over Robeco
Robeco is opgericht in 1929 en is één van Europa's vooraanstaande vermogensbeheerders met een beheerd vermogen van EUR 104,5 miljard. Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van vermogensbeheer voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen (zowel wereldwijd, regionaal, in specifieke sectoren en landen en in opkomende markten), evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen. De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen gedistribueerd. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggeschip Robeco, zijn genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Frankfurt, Londen en Parijs.
Robeco heeft naast het hoofdkantoor in Rotterdam, ook kantoren in, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje en Zwitserland. In de VS heeft Robeco kantoren in New York (Weiss, Peck & Greer) en Toledo, Ohio (Harbor Capital Advisors).
Robeco is het zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep, de enige niet-overheidsbank ter wereld met de hoogste rating (AAA) van de belangrijkste kredietbeoordelaars.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco
010 - 224 28 10 (kantoor)

0653 - 831 586 (mobiel)
ronald.florisson@robeco.nl

15 jul 02 14:40