Korps: Friesland, plaats: Fryslân 15-07-2002
Politieberichten van 15/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Follega: aanrijding
Maandag omstreeks 05.00 uur vond op de Rijksweg A6 een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een vrachtwagencombinatie dommelde even weg en kwam met zijn vrachtwagen in de berm terecht. Het gelukte de bestuurder, een 19-jarige inwoner van Workum, niet de wagen weer op de weg te krijgen. De container, geladen met kippenmest, die op de aanhangwagen stond, viel van de wagen en belandde in de berm. De vangrail werd over een lengte van ongeveer 80 meter vernield, terwijl de vrachtwagencombinatie ook aanzienlijke schade opliep. De chauffeur bleef ongedeerd. Tijdens het takelen van de combinatie werd het verkeer tijdelijk over één rijstrook geleid. Dit leverde verder geen problemen op.

Harlingen: diefstal auto
Afgelopen nacht werd vanaf de Brouwerstraat een personenauto, merk Opel Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken YF-87-KJ, gestolen. De eigenaar van de auto, een 25-jarige inwoner van Harlingen, heeft aangifte gedaan.

Sint Nicolaasga: inbraak winkels
Van zondag op maandag werd ingebroken in een tweetal winkels aan de Gaastweg. Men is in beide winkels binnengekomen door verbreking van de toegangsdeur. Bij de ene winkel werd wat kleingeld uit de kassa meegenomen, alsmede een fototoestel, dat in het kantoor lag. Bij de andere winkel werd getracht een kluisje te forceren, hetgeen mislukte. Hier werd niets weggenomen. De eigenaars van de winkels hebben aangifte gedaan.

Stiens: inbraak autos
Afgelopen nacht werd ingebroken in een tweetal autos, die stonden op de Papyrushof en de Hellasstrjitte. Door verbreking van een ruit kwam men binnen. Uit de autos werden een vier minidisks en geluidsapparatuur (radio/cd-speler) weggenomen. De eigenaars hebben aangifte gedaan.

Oudehaske: diefstal gereedschap
Afgelopen weekend werd ingebroken in een gebouw van afvalverwerking De Wierde aan de Dolten. Uit de loods werd een kist met divers handgereedschap gestolen, alsmede schoonmaakmiddelen en een boormachine. Een medewerker, een 56-jarige inwoner van Veendam, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272