Racing for Holland Junior Team-rijder Paul Meijer uit Bilthoven is tijdens de vijfde race van de Van Uitert Formule Ford op de vierde plaats geëindigd. Er had zeker meer ingezeten voor de jonge coureur, die de race vanaf de derde startpositie begon. Paul Meijer belandde door wegliggingsproblemen naast de baan, waardoor hij terugviel van de tweede naar de twaalfde plek. Een mooie inhaalrace leverde hem toch nog de vierde plaats op, zijn beste prestatie van dit seizoen!

In de enige kwalificatietraining presteerde Paul Meijer prima: hij stelde de derde startpositie veilig. Met een klein beetje geluk had Paul de race echter vanaf de eerste startrij kunnen beginnen. "De training werd op een opdrogende baan verreden", aldus de Racing for Holland-coureur. "Ik begon op regenbanden, het laatste deel van de training reed ik op slicks. De baan was in de slotfase het snelst. Helaas werd ik in de laatste twee ronden opgehouden, waardoor ik mijn snelste tijd niet kon verbeteren. De snelste trainingstijd behoorde dit keer tot de mogelijkheden." Na de training constateerde de Technische Commissie dat de bodemspeling van de Van Diemen Formule Ford van Meijer op één punt onder de auto te klein was. Ondanks dat het team zijn bedenkingen had over de vlakheid van de vloer waarop de bodemspeling van de auto werd gemeten, werd de auto voorafgaande aan de race hoger gezet.

Meijer had een goede start, hij lag de eerste ronden op de tweede plaats. Vervolgens gleed hij even van de baan met zijn Van Diemen Formule Ford. "Doordat de bodemspeling van mijn auto vergroot was, was deze erg onderstuurd. Daardoor kwam ik naast de baan terecht", verklaarde Meijer na afloop. Paul viel terug naar de twaalfde plaats. Op dat moment begon hij een indrukwekkende inhaalrace, die hem uiteindelijk op de vierde plaats bracht. "Ondanks mijn uitstapje is dit mijn beste resultaat tot nu toe", aldus de dit seizoen in de Van Uitert Formule Ford debuterende coureur. "Het is een goed resultaat. Een podiumplaats was echter mogelijk geweest, dat is duidelijk."

Na zijn tweede trainingstijd tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort en zijn derde startpositie op TT Circuit Assen legt Meijer de lat hoog voor de volgende race van de Van Uitert Formule Ford. "Tijdens de Marlboro Masters op Circuit Park Zandvoort wil ik van pole position vertrekken, dat zit erin", aldus de jonge coureur die wordt begeleid door Jan Lammers. "En in de race hoop ik goed te scoren."

Uitslag race Formule Ford,Benelux en Nederlands Kampioenschap, Zondag 14 juli 2002, TT Circuit Assen:

1. Jaap van Lagen, 13 ronden in 18:26.701

2. Ton Strous jr., op 7,052 seconden

3. Tristan te Pas, op 7,600 seconden

4. Paul Meijer, op 16,484 seconden

Tussenstand Benelux Kampioenschap

1.Jaap van Lagen, 106 punten; 2.Tristan te Pas, 48 punten; 3.Xavier Maassen, 43 punten; 9. Paul Meijer, 15 punten Tussenstand Nederlands Kampioenschap

1.Jaap van Lagen, 64 punten; 2.Michel Florie, 29 punten; 3. Ton Strous jr. 28; 9.Paul Meijer, 20 punten