Nieuwsbericht

maandag 15 juli 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Hond als zwartrijder
Castricum, zondag 14 juli 2002.
Zondagavond werd een "zwart rijdende" hond aangetroffen in de trein van Zaandam naar Alkmaar. De hond was op het station en Zaandam aan de aandacht van zijn eigenaar ontsnapt en de trein ingestapt. Tot ontsteltenis van de eigenaar sloten de deuren en reed de trein weg in de richting Alkmaar. Op het station in Castricum ontfermden twee dames zich over de reislustige hond en melden hun vondst aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De eigenaar werd van het aantreffen in kennis gesteld. Hond en baas konden weer met elkaar worden verenigd.

Branden
Heiloo, maandag 15 juli 2002.
In de nacht van zondag op maandag, omstreeks 00.30 uur, werd een brand ontdekt in een bestelwagen die geparkeerd stond op de Holleweg. Dit busje brandde volledig uit. Een vlak bij deze auto geparkeerde auto bekwam door de brand flinke lakschade. De oorzaak van het ontstaan van de brand kon niet worden vastgesteld.
Anderhalf uur later werd brand ontdekt in een leegstaande woning aan de Stationsweg. De woning bekwam zware schade door de brand. Het vuur werd door de brandweer geblust. Er bestaat een ernstig vermoeden dat deze brand is aangestoken.

Auto's vernield
Alkmaar, maandag 15 juli 2002.
In de nacht van zondag op maandag ontdekte een medewerker van een beveiligingsbedrijf dat er vernielingen waren gepleegd aan vier auto's die geparkeerd stonden in de Singelgarage aan de Kennemerstraatweg. Van alle vier auto's bleken de rechterportierramen te zijn ingeslagen. Het is niet bekend of er goederen uit de betreffende auto's zijn weggenomen.

Jongen aangehouden na belediging
Heerhugowaard, maandag 15 juli 2002.
In de nacht van zondag op maandag werd een 24-jarige man uit Nieuwe Niedorp aangehouden op de Provincialeweg N242. De man was kort daarvoor door de politie staande gehouden in verband met een aantal vernielingen die waren gepleegd aan een aantal bushokjes aan deze weg. De aangehouden man bevond zich in de directe omgeving van een van deze hokjes. Nadat bleek dat hij vermoedelijk niets met de vernielingen te maken had bleef de man zich vervelend gedragen in de richting van de aanwezig politiemensen. Ook na sommatie om zich te verwijderen bleef de man vervelend doen en uitte een aantal beledigende opmerkingen in de richting van één van de aanwezige agenten. Hierop is de man aangehouden. Ook na zijn aanhouding bleef de man de agent beledigen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Politie zoekt getuigen van geweldpleging
Castricum, maandag 15 juli 2002.
De recherche van de politie Noord-Holland Noord is op zoek naar getuigen van een geweldpleging op de Duin en Boschweg. Deze geweldpleging vond plaats op donderdag 11 juli 2002, omstreeks 00.15 uur. Het slachtoffer, een 21-jarige vrouw uit Castricum liep over genoemde weg. Ter hoogte van een daar gelegen tennisbaan kwam plotseling een onbekende man op haar toelopen die haar vastgreep. Er ontstond een worsteling tussen het slachtoffer en haar belager. Zij wist zich los te rukken weg te rennen. De dader is een blanke man met een normaal postuur van tussen de 25 en 30 jaar. Hij heeft lichtblond stekeltjeshaar. De man droeg een blauwe spijkerbroek, een zwart jack en zwarte schoenen met een hoge hals tot aan de enkels. Eventuele getuigen van het voorval of mensen die menen de man te herkennen naar aanleiding van het opgegeven signalement, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844 of met de plaatselijke politie. Binnengekomen informatie zal vertrouwelijk worden behandeld.

NOORDKOP

Dronken autobestuurder veroorzaakt aanrijding
Wieringerwaard, zondag 14 juli 2002.
Zondagavond botste de bestuurder van een personenauto, een 36-jarige man uit de Oekraïne, met zijn auto tegen een geparkeerde auto op een parkeerterrein langs de Nieuwsluis. Het bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij blies 605 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens bleek hij niet over een geldige verblijfsvergunning te beschikken. Om die reden is hij overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Rijden onder invloed van alcohol.
Warmenhuizen, maandag 15 juli 2002.
In de nacht van zondag op maandag werd een 32-jarige bestuurder van een personenauto uit Tuitjenhorn, aangehouden op de Warmenhuizerweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gebruikt. Hij blies 680 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Bromfietser gewond na ongeval
Den Helder, maandag 15 juli 2002.
Maandagmorgen omstreeks 09.30 uur vond en ongeval plaats op de Middenweg. De bestuurder van een personenauto reed over genoemde weg en remde af omdat hij linksaf wilde slaan. De bestuurder van een bromfiets, een 17-jarige jongen uit Den Helder, reed over dezelfde weg en in dezelfde richting. Hij had te laat in de gaten dat de voor hem rijdende auto vaart verminderde en botste tegen de achterzijde van de auto. De bromfietser raakte hij de aanrijding gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis

WESTFRIESLAND

Controle op waterwegen
Medemblik, zondag 14 juli 2002.
Zondagmiddag tussen 13.00 en 19.00 uur werd op verschillende wateren in de gemeente Medemblik en Wervershoof gecontroleerd. Twee schippers van snelle motorboten werden bekeurd omdat de boten niet waren geregistreerd.
De bemanning van een plezierjacht sprak de surveillerende agenten aan over het feit dat er vanaf een brug in Wervershoof een hoeveelheid water in de boot was gegooid. Hierdoor was schade ontstaan aan een camera. Het dadertje kon worden achterhaald. Hij is op de hoogte gebracht van de mogelijke gevolgen van zijn daad. Mede door het mooie weer was het erg druk op het water.

Snelheidscontrole
Hoorn, zondag 14 juli 2002.
Zondagavond tussen 22.30 en 23.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg A7 waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 120 km/u
Aantal passanten: 410
Aantal overtredingen: 32
Hoogst gemeten snelheid: 154 km/u

Inbraak in kantoorpanden
Hoorn, maandag 15 juli 2002.
In de nacht van zondag op maandag werd een inbraak ontdekt in twee kantoorbedrijven aan de Nieuwe Steen. Het bleek dat onbekenden in beide gevallen een raam hadden vernield om in de panden te komen. Vanuit het ene kantoor werd in ieder geval een laptop computer weggenomen. Een andere computer en beeldscherm waren voor vervoer klaar gezet. Het is niet bekend of er goederen zijn ontvreemd vanuit het andere kantoorpand. Gezien de werkwijze en het tijdstip van de twee inbraken is het niet ondenkbeeldig dat beide inbraken zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Bestuurder van invalidenwagen gewond na val.
Medemblik, maandag 15 juli 2002.
Vanmorgen omstreeks 10.00 uur troffen voorbijgangers de bestuurder van een invalidenwagen, een 57-jarige inwoner van Medemblik, aan naast zijn voertuig. Dit gebeurde op de Medemblikkerweg ter hoogte van de dijkdoorgang. De man was door onbekende oorzaak uit zijn wagen gevallen. Hij raakte hierbij gewond aan zijn hoofd en arm. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Inbraak bedrijven, auto's verdwenen.
Zwaag, maandag 15 juli 2002.
In het afgelopen weekend werd ingebroken in brievenbus van een autobedrijf aan de Factory. Men heeft een brievenbus met grof geweld opengebroken en de daarin gelegen sleutels van drie auto's weggenomen. Eén van deze auto's, een witte Renault, type Kangoo, voorzien van het kenteken 60-VH-HF, bleek van het bedrijfsterrein te zijn verdwenen. De inbraak moet hebben plaats gevonden tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en maandagmorgen 08.00 uur.
In dezelfde periode werd eenzelfde soort inbraak gepleegd bij een ander autobedrijf aan dezelfde straat. Hier werden vijf autosleutels gestolen. Deze sleutels lagen in het kantoorgedeelte van het bedrijf waar men binnen was gekomen door het vernielen van een raam. Twee auto's bleken van het terrein te zijn gestolen. Het betreft een Citroen, type Berlingo, kleur geel voorzien van het kenteken 67-DD-JP en een auto van het merk Citroen, type Xantia, kleur groen met het kenteken NG-SN-33.
Gezien de plaats van de diefstallen is het niet ondenkbeeldig dat deze zijn gepleegd door dezelfde dader(s).