Ingezonden persbericht

Online handelsplaats eBay.nl verhoogt verkoopkansen

Optiekosten om objecten te laten opvallen dalen met 80%

Amsterdam, 15 juli 2002 - eBay.nl, de Nederlandse tak van de wereldwijde marktleider in online handel, heeft vanaf 10 juli de optiekosten fors verlaagd. Met deze verschillende opties kunnen verkopers hun objecten nog beter promoten en zodoende hun verkoopkansen verhogen. Om een object in de Galerij te plaatsen betaal je dan 0,05 EUR in plaats van 0,25 EUR. Voor de beste plek, namelijk een 'Topaanbieding op de Homepage', betaal je 7,95 EUR in plaats van 29,95 EUR.

Hogere verkoopkansen dankzij extra promotie
Op eBay kan iedereen die ingeschreven staat, de meest uiteenlopende producten te koop aanbieden. Of het nu om bijzondere verzamelobjecten gaat, of om spullen voor dagelijks gebruik, je vindt 't op eBay. Objecten die opvallen, maken meer kans om door potentiële kopers gezien te worden en dus ook om verkocht te worden. eBay biedt de verkoper verschillende opties om zijn aanbiedingen beter te laten opvallen. Objecten met een foto kunnen in de Galerij worden geplaatst. Met de opties Vet of Highlight springt een aanbieding eruit in de lijst met alle objecten. En op de belangrijkste pagina verschijnen, de Homepage van eBay, kan met de optie Topaanbieding op homepage. Meer informatie over de optiekosten:
http://pages.ebay.nl/help/sell/index.html?fees.html.

Vergelijking oude en nieuwe optiekosten
Opties Oude prijs in EURO Nieuwe prijs in EURO (vanaf 10 juli) Galerij 0.25 0.05 Vet 1.00 0.25 Highlight 2.00 0.45 Topaanbieding Galerij 9.95
0.95
Topaanbieding Plus ! 9.95

1.95
Homepage 29.95 7.95

Over eBay®
Met meer dan 46 miljoen ingeschreven leden is eBay wereldleider in on-line handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionelen, in staat om praktisch alles te verhandelen. In het jaar 2001 werd door de eBay-community wereldwijd voor meer dan 9 miljard dollar aan objecten gekocht en verkocht. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is en het bedrijf staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 17 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.