Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom van maandag 15 juli 2002

Datum: 15/7/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM STEENBERGEN

Rijden onder invloed
Op maandag 15 juli werd in alle vroegte op de Vestinglaan in Steenbergen de 22-jarige bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder bleek bij deze controle te veel alcohol gedronken te hebben en werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau in Steenbergen. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en kan een proces verbaal tegemoet zien.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Rijden onder invloed
In de nacht van zondag op maandag werd een 57-jarige man uit Bergen op Zoom in zijn woonplaats aangetroffen als bestuurder van een auto. De man bleek onder invloed te verkeren en van hem werd een ademtest afgenomen. Hij bleek 3 maal de wettelijke norm te hebben overschreden. Derhalve werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding
Zondagavond vond op de Pastoor Jutenlaan een aanrijding plaats, waarbij een 18-jarige bestuurster uit Veendam tegen de gevel van een woning reed. Omdat zij geen rijbewijs heeft, nam een andere vrouw in eerste instantie de schuld op zich. Toen de politie dit bij het onderzoek bemerkte en de vrouw nader aan de tand werd gevoeld, begon een vriend zich met de situatie te bemoeien. De 27-jarige man uit Bergen op Zoom, gedroeg zich daarbij zodanig, dat hij werd aangehouden. Daarbij pleegde de man verzet, zodat dit door de politie gebroken moest worden met de wapenstok. De man werd vervolgens geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor verzet en niet voldoen aan bevel of vordering en belemmering. Tegen de 18-jarige bestuurster werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs.

Caravan gestolen
Afgelopen zondag werd door de eigenaar van een caravan ontdekt, dat deze gestolen was vanaf de Schaepmanlaan. De caravan was van het merk Compass, type Pentara.Auto gestolenZondag werd een inwoner van Bergen op Zoom door de politie Rotterdam geïnformeerd, dat men aldaar zijn witte Honda Civic had aangetroffen en dat de wielen er onderuit waren gehaald. Bij onderzoek bleek de auto vanaf de Van Dedemstraat ontvreemd te zijn, zodat de man aangifte deed van diefstal van zijn auto.

TEAM HALDERBERGE

Rijden onder invloed
Op zondagavond is de 67-jarige C.W. uit Oudenbosch aangehouden voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De man reed in zijn auto op de Oudendijk te Oud Gastel toen hij werd aangehouden door de politie en is vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Daar de ademtest door omstandigheden niet lukte, is een bloedproef afgenomen. Na het afleggen van een verklaring is de man heengezonden met een rijverbod. Tegen de man zal proces verbaal zal worden opgemaakt. Auto-inbrakenIn het weekend van vrijdag 13 tot zondag 15 juli 2002 heeft men op een bedrijventerrein aan de Overesselijksestraat te Oud Gastel in een drietal bedrijfsautos ingebroken. Uit deze autos werd geluidsapparatuur ontvreemd.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Aanhouding gesignaleerde
Maandag omstreeks 10.00 uur werd op de Amberberg te Roosendaal de 50-jarige J.L. aangehouden. Hij stond gesignaleerd voor verscheidene vernielingen in en aan de woning van zijn ex en voor poging tot doodslag. De verdachte woonde en verbleef reeds langere tijd in België. De verdachte kwam echter nog regelmatig aan de woning van zijn ex-vrouw, waarbij hij verscheidene keren een ruit van een deur vernielde om de woning binnen te komen. Daarbij is het ook tot gewelddadigheden gekomen. De verdachte is in verzekering gesteld en zal deze week geleid worden voor de rechter commissaris.

Aanhouding voor poging tot doodslag
Op maandag werd omstreeks 12.00 uur op het winkelcentrum Lindenburg de 25-jarige E.V. uit Roosendaal op heterdaad aangehouden. De man had op het winkelcentrum zijn (ex-)vriendin, een 23-jarige vrouw uit Dordrecht, diverse klappen in het gezicht en op het lichaam gegeven. Tevens had hij haar met een mes gestoken boven op haar hoofd. Het lemmet is daarbij afgebroken op haar schedel. De vrouw wist te ontkomen en een drogisterij op het winkelcentrum binnen te vluchten. Zij is met een ambulance afgevoerd naar het Franciscus ziekenhuis. De verdachte werd ter plaatse aangehouden. Hij is inverzekering gesteld en zal vermoedelijk deze week worden voorgeleid voor de rechter commissaris.