Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 15-07-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 16.40 uur

Zondagavond- en nacht werd intensief op alcoholgebruik gecontroleerd op de Groene Boord en de Looierstraat te Heerlen, alsmede de Kaalheidersteenweg te Kerkrade. In totaal werden 15 bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Van 6 van hen werd het rijbewijs ingevorderd.

Tevens bleek bij de controles, dat 5 bestuurders niet in het bezit waren van een rijbewijs en 2 voertuigen waren onverzekerd.

Toen aan een der bestuurders een stopteken werd gegeven, reageerde deze hier niet op, doch bleef gewoon doorrijden. De politieman, die dat zag aankomen kon weliswaar opzij springen, maar werd toch nog geraakt. Hij raakte niet gewond. Na een korte achtervolging kon deze autobestuurder alsnog worden aangehouden. Een behoorlijk proces-verbaal voor zijn gevaarlijk verkeersgedrag kan hij tegemoet zien.

Vandaag, maandag, werden controles gehouden op de Hereweg en Dr.Calsstraat te Landgraaf, de N281 te Heerlen en de N278 in Nijswiller, alsmede op de Kerkradersteenweg te Kerkrade. In totaal werden 610 bestuurders bekeurd voor overtredingen van de maximum snelheid.
Op de N281 reed een van hen met 145 km in plaats van de toegestane snelheid van 100 km/h. Op de Dr.Calsstraat reed een der bestuurders met een snelheid van 95 km/h binnen de bebouwde kom van de gemeente Landgraaf.
Tenslotte werden 15 personen bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordels.