Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 15-07-2002 Extra mediabericht maandag 15 juli (20.30 uur)

VENLO Verkeersongeluk met drie vrachtwagens en een personenauto

VENLO Bij een verkeersongeluk op de Klagenfurtlaan zijn vanavond om 17.45 uur drie personen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde bij de stoplichten toen een Duitse vrachtauto uit de richting van de Keulse Barriére achterop een personenauto reed. Deze stond te wachten achter twee andere personenauto´s, waarvan de voorste linksaf wilde slaan, maar het tegemoetkomende verkeer voor moest laten gaan. De achterste personenauto werd door de vrachtwagen op de linkerweghelft gedrukt, waar ze werd geraakt door een tegemoetkomende vrachtauto. De vrachtwagenchauffeur raakte daardoor de macht over het stuur kwijt en kwam terecht op de (voor hem) linkerweghelft waar hij in botsing kwam met een tegemoetkomende Nederlandse vrachtwagen.

De chauffeur van deze Nederlandse vrachtauto is gewond naar een ziekenhuis in Duitsland afgevoerd. Ook de twee mannen in de personenauto, die door de vrachtwagens als het ware gemangeld werd, zijn met onbekende verwondingen naar ziekenhuizen in Venlo en Duitsland gebracht. Leeftijd en woonplaats van de betrokkenen is nog onbekend. Vanwege een ongeluk in Meterik twintig minuten eerder, moesten bij dit ongeluk ambulances uit Duitsland worden opgeroepen. Ook een traumahelicopter is ingezet.

De Klagenfurtlaan is nog naar schatting tot 23.30 uur afgesloten. Verkeer uit Duitsland wordt al zo vroeg mogelijk gewaarschuwd en omgeleid.