Provincie Flevoland



Flevolandse attracties deze zomer goed bereikbaar met trein en bus

Toeristische attracties zoals Six Flags Holland, de Bataviawerf en Bataviastad zijn in de zomermaanden goed met openbaar vervoer bereikbaar. De provincie Flevoland heeft er bij NS op aangedrongen om de dienstregeling in de zomermaanden zo weinig mogelijk te wijzigen.

Dagjesmensen
Mede daardoor heeft de NS besloten om van 15 juli tot en met 30 augustus alleen in de ochtendspits een treinverbinding te laten vervallen. Dagjesmensen die overdag naar een toeristische attractie in Flevoland komen, kunnen goed gebruik maken van bus en trein.

Normale dienstregeling voor het treinverkeer
De provincie Flevoland hecht grote waarde aan een normale dienstregeling voor het treinverkeer in Flevoland in de zomermaanden. Want hoewel het aantal treinforensen in de ochtend- en avondspits in die maanden beslist lager is, zal het openbaar vervoer overdag naar verwachting bijzonder veel dagjesmensen te verwerken krijgen.

Bataviastad
De nieuwe publiekstrekker Bataviastad in Lelystad is bijvoorbeeld zeer goed met trein en stadsbus bereikbaar. Daarnaast rijdt er vanaf het station Lelystad Centraal gedurende de zomermaanden een bus rechtstreeks naar attractiepark Six Flags Holland in Biddinghuizen.

Provincie Flevoland
Om te stimuleren dat toeristen voor het bezoek aan deze attracties gebruik maken van het openbaar vervoer, heeft de provincie Flevoland aan de NS gevraagd daarmee bij de zomerdienstregeling rekening te houden. Vervolgens heeft de NS afgezien van het voornemen om de sneltrein Lelystad-Amsterdam Centraal-Hoofddorp in de zomer te schrappen.

Spitssneltrein
De enige treinverbinding in Flevoland die tijdelijk vervalt, is de spitssneltrein die 's ochtends van Lelystad naar Schiphol gaat, via Almere Centrum, Duivendrecht en Amsterdam Zuid WTC. Deze verbinding vervalt van 15 juli tot en met 30 augustus.