Gemeente Den Helder

10-07-2002 Asbest inleveren goedkoper
Het inleveren van grote asbesthoudende voorwerpen bij het Inleverperron aan de Schootenweg wordt goedkoper. Vanaf 15 juli betalen particulieren hiervoor net zoveel als voor onbrandbaar bouw- en sloopafval. De prijs wordt verlaagd van 0,22 per kilo naar 0,19 per kilo. Op deze manier hoopt de gemeente dat particulieren nog meer dan nu op een verantwoorde manier asbesthoudend afval inleveren.

Bij het inleveren van asbest bij het Inleverperron is legitimeren verplicht. Verder gelden er voor het inleveren van grote asbest houdende voorwerpen de volgende regels:

- asbest en asbesthoudende materialen mogen uitsluitend in vochtige toestand worden aangeleverd in speciaal hiervoor bestemde plastic zakken, voorzien van de naam "asbest";

- asbesthoudende golfplaten moeten verpakt zijn in pakketten van maximaal 2 stuks, in folie van tenminste 0,1 mm. dik. Het folie moet dichtgetaped zijn;

- op het Inleverperron moeten de golfplaten in de container neergelegd worden, zodat aan de folie geen beschadigen kunnen optreden;
- op aanwijzing van de medewerkers van het Inleverperron moeten de zakken in een hiervoor bestemde container neergelegd worden.

Kleine asbest houdende voorwerpen kunnen nog steeds gratis ingeleverd worden bij het Inleverperron. Hieronder vallen plantenbakken, warmhoudplaatjes en sommige restanten van zeil- en vaste vloerbedekkingsrestanten. Ook dit afval moet stevig in plastic folie verpakt worden voordat ingeleverd worden.

Het asbesthoudend afval kan ingeleverd worden bij het Inleverperron aan de Schootenweg 1 op werkdagen van 07.30 tot 11.45 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag is dit niet mogelijk.

« terug