Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-07-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.00 uur

Rijden onder invloed

OVERBERG De politie heeft maandagavond op de Dwarsweg een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 21.45 uur werd een 50-jarigem man uit Delft gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek de man te veel gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau.

Hier bleek dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van 6 uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

Winkeldief aangehouden

VEENENDAAL Bij een winkel aan de Veenslag heeft de politie maandagmiddag een vrouw aangehouden voor het stelen van goederen.

Omstreeks 16.30 uur kreeg de beveiliging van de winkel in de gaten dat een 29-jarige vrouw uit Veenendaal goederen meenam zonder deze eerst af te rekenen bij de kassa. De vrouw werd staande gehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De vrouw werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Snelheidscontrole RENSWOUDE De politie heeft maandag op de Barneveldsestraat een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 11.50 en 13.00 uur werden 146 voertuigen gemeten. Voor 13 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor te hard rijden. Op de Barneveldsestraat geldt een maximum snelheid van 80 km/u. de hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u.

Politie vakantieproject van start

VEENENDAAL - Het vakantieproject van de Politie Veenendaal gaat wederom van start. In de periode 20 juli t/m 2 september wil de politie de bewoners van Veenendaal met inbraakpreventie adviezen informeren en de huizen van opgegeven bewoners bezoeken en controleren. Deelname aan het project is kostenloos.

Naast het geven van preventietips voor een onbezorgde vakantie wil de politie met dit project in tijdens de vakantieperiode extra service bieden door iedere aangemelde woning minstens eenmaal te inspecteren. Bij ernstige tekortkomingen (bijvoorbeeld een raam niet goed afgesloten of duidelijk zichtbare post bij de voordeur) zal direct de sleutelhouder worden gewaarschuwd. Bij minder ernstige constateringen zal een preventiebericht worden achtergelaten hoe een volgende keer de woning nog beter kan worden achtergelaten.

De enveloppen met kaarten voor opgave aan het project zijn verkrijgbaar bij de receptie van het politiebureau aan het Boompjesgoed. De kaarten zijn tevens verkrijgbaar bij de balie van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein, het kantoor van de Veenendaalse Woningstichting aan de Tuinstraat en het kantoor van Patrimoniums Woonstichting aan het Boompjesgoed.