Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-07-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.00 uur

Aanrijding tussen bromfietsen

SOESTERBERG Op de Amersfoortsestraatweg vond maandag middag een aanrijding tussen twee bromfietsbestuurders plaats.

Omstreeks 17.10 uur reed een 20-jarige man uit Amersfoort met een 17-jarige passagier uit Den Haag met zijn bromfiets over de Amersfoortsestraatweg vanuit de richting Amersfoort. Uit tegenovergestelde richting kwam een 19-jarige vrouw uit Amersfoort met haar bromfiets.

Op het moment dat de twee elkaar wilde passeren, hield vermoedelijk de 20-jarige man onvoldoende rechts waardoor de bromfietsen elkaar raakten. Zowel de 20-jarige bestuurder als zijn passagier werden ter plaatse behandeld aan beenletsel.

Straatroof

SOEST Een bromfietser beroofde maandagmiddag rond 12.30 uur een 51-jarige fietsster van haar jas.

De vrouw reed op het fietspad aan het Berkenlaantje toen de bromfietser haar tegemoet kwam. Vervolgens draaide de bromfietser om, ging naast de vrouw reden en greep de jas en de handtas uit het fietsmandje. De tas viel, waarna de bromfietser er met de jas vandoor ging. De vrouw en haar man vonden de jas later in de omgeving. Het is onbekend of er iets uit de jas vermist wordt.

De bromfietser was een blanke man van ongeveer 35 jaar oud met gezet postuur, een bol gezicht en ongeveer 1,80 meter lang. Hij droeg een donkerkleurige helm, reed op een grijs-metallic scooter en droeg een donkerkleurig zomerjasje en een donkerkleurige broek.

Verkeerscontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie hield maandagmiddag tussen 13.15 en 14.30 uur een verkeerscontrole op de Westsingel en Brahmslaan. Er werden veertien bekeuringen uitgeschreven, waarvan zeven voor het niet dragen van de gordel en zes voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs. Een automobilist had geen kentekenbewijs bij zich en kreeg daar een bekeuring voor.