Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 16-7-02.

Diefstal auto.
Gisterenmiddag werd op de Houtkampweg te Otterlo een VW bus transporter in de kleur paars/blauw met het kenteken 42-VJ-HF, gestolen. De 39 jarige eigenaar uit Balkbrug parkeerde de bus nabij het park de Hoge Veluwe om met zijn gezin te gaan fietsen. Bij terugkomst bleek de bus verdwenen te zijn.

File.
Extra file tijdens de middagspits ontstond gisteren op de Dreeslaan omdat de verkeerslichten op deze weg met de Willy Brandtlaan niet goed stonden afgesteld. Al na drie seconden groen licht sprongen de verkeerslichten alweer op rood. De gemeente Ede als beheerder van dat stuk weggedeelte moest uiteindelijk een oplossing bieden. Pas later kon men de fout in de elektronica in de verkeerslichtinstallatie herstellen.

Snelheidscontrole.
Een radarsnelheidcontrole op de Rijksweg 224 te Ederveen leverde gisterenmiddag en -avond 378 overtredingen op, op een totaal van 4188 passerende voertuigen. De hoogste snelheid bedroeg maar liefst 190km/uur, ipv 80. Deze bestuurder kon ter plaatse niet worden staande gehouden. De justitie zal ongetwijfeld eerdaags met hem/haar afrekenen.

Geluidsoverlast.
Een 21 jarige bewoner van de Waterloweg werd gisterenavond bekeurd ivm geluidsoverlast. De man hield in zijn woning een soort disco. Het geluid wat werd geproduceerd was zo hard dat men de bel niet kon horen. De politie moest de man achter zijn draaitafel weglokken door met lichtsignalen naar binnen te seinen.

Middelgrote brand.
Afgelopen nacht brand in schuur achter woning op de Arnhemseweg te Otterlo. Het dak bleek uit asbest te bestaan. Oorzaak brand onbekend. Nadere info bij brandweer.

Vier aanhoudingen ivm openlijke geweldpleging.
Afgelopen nacht heeft de politie vier jongens van 17 en 16 jaar en allen afkomstig uit Ede, aangehouden. Twee van hen vonden het nodig om tegen een in de voetgangerstunnel van het station Ede-Wageningen geplaatste drankenautomaat te slaan/schoppen. Ook de anderen moesten mee naar het politiebureau, omdat zij de aanhouding van hun vrienden trachtten te beletten. Alle verdachten zijn ingesloten.

Einde berichten.