Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

NIPO Software en UniXS introduceren NIPO Pocket CAPI

Amsterdam, 16 juli 2002 - NIPO Software, onderdeel van NIPO, het marktonderzoekinstituut, heeft haar software pakket voor het uitvoeren van face-to-face interviews uitgebreid met een module voor Personal Digital Assistants (PDA's). Mobiele dienstaanbieder UniXS Solutions bouwde de applicatie. De toepassing zal vooral worden gebruikt bij het afnemen van interviews op locatie, bijvoorbeeld in de trein of in winkelgebieden. De mobiele apparaten maken gebruik van het Pocket PC besturingssysteem van Microsoft. De PDA's staan via een GPRS datanetwerk in verbinding met een centrale datacollectieserver van NIPO Software. Na afronding van een interview worden de onderzoeksresultaten automatisch naar de server verstuurd. Omgekeerd worden nieuwe onderzoeksscripts vanuit de server naar de PDA's verzonden. De Pocket versie is volledig geintegreerd met het al langer bestaande NIPO CAPI Systeem zodat vanuit 1 applicatie het gehele face-to-face veldwerkapparaat aangestuurd wordt, onafhankelijk welke interview client men gebruikt.

Samenwerking tussen NIPO Software en UniXS Solutions "Als eerste software leverancier in de marktonderzoekindustrie heeft NIPO Software midden jaren tachtig een pakket ontwikkeld voor Computer Aided Personal Interviewing (CAPI). Vanaf 1986 is deze technologie voor het NIPO een volwaardig instrument voor het verzamelen van data op locatie. Met behulp van de CAPI software worden inconsistenties, invoerfouten en volgorde-effecten bij individuele interviews voorkomen. Inmiddels is dit pakket wereldwijd dé standaard geworden voor computergestuurd enquêteren.", aldus Egbert Verweij, directeur van NIPO Software. "Nu we onze software geschikt hebben gemaakt voor de nieuwe generatie handzame mobiele apparaten, krijgen onze klanten meer keuzemogelijkheden om op zeer geavanceerde wijze en met volledige controle op het veldwerkapparaat, direct onderzoeksdata ter beschikking te krijgen. Men heeft geen additionele data-entry kosten, databestanden kunnen in elk gangbaar formaat worden opgeleverd en de kans op verlies van data wordt tot een minimum beperkt. Invoering van de antwoorden kan op eenvoudige wijze, snel en eenmalig. Door de uitgebreide routing- en validatiemogelijkheden krijgt het onderzoekbureau direct volledig schone data." De NIPO Pocket CAPI client is door UniXS Solutions ontwikkeld. Verweij: "Hun kennis van mobiele datatoepassingen heeft de doorlooptijd van dit project aanzienlijk verkort. Door de aanpak van UniXS kunnen we het NIPO CAPI System nu zowel op standaard laptop pc's als op Pocket pc's gebruiken." De succesvolle samenwerking in dit project vormt de basis voor onderzoek naar verdere samenwerking tussen het onderzoekbureau en de mobiele service provider. Daarbij zullen we kijken naar de mogelijkheid om het mobiele serviceplatform van UniXS Solutions in te zetten bij het uitvoeren van marktonderzoek. Ook de diensten van UniXS op het gebied van het beheer van mobiele apparatuur zullen we hierbij meenemen."

- EINDE PERSBERICHT -

Over het NIPO en NIPO Software
Het NIPO is opgericht in 1945 en gevestigd te Amsterdam, aan de Grote Bickersstraat . Het NIPO is marktleider op het gebied van marktonderzoek in Nederland, en onderscheidt zich van andere bureaus door onder meer haar verregaande vorm van automatisering. Bij NIPO Software richt men zich op de ontwikkeling, verkoop en support van technologie voor de marktonderzoekindustrie. NIPO Software wordt door 200 toonaangevende onderzoekbureaus gebruikt voor data collectie en analyse activiteiten. Het NIPO maakt deel uit van de toonaangevende internationale marktonderzoekorganisatie Taylor Nelson Sofres
.

Voor meer informatie over NIPO Pocket CAPI en het NIPO CAPI Systeem: Jeroen Noordman
Sales Director NIPO Software
Telefoon 020 - 5225 859
Telefax 020 - 5225 333
Email j.noordman@niposoftware.com Web www.niposoftware.com

Over UniXS Solutions
UniXS (spreek uit: Uni Access) werd opgericht in juni 2000. Het bedrijf heeft inmiddels een vooraanstaande positie verworven in de markt van mobiel internet in Nederland. UniXS is een zogeheten mobiele Application Service Provider (ASP). De onderneming beheert een computerplatform voor mobiel internet dat fungeert als schakel tussen bedrijven en mobiele telecom operators. Met behulp van de programmatuur die draait op het UniXS platform, kunnen bedrijven hun medewerkers en klanten mobiel toegang geven tot informatie. Dit gebeurt onder de naam van de opdrachtgever zelf en wordt geïntegreerd met diens bestaande IT-bedrijfsinfrastructuur. Het uitwisselen en synchroniseren van informatie kan via het UniXS platform vanaf elke locatie, met zowel mobiele apparatuur als met PC's en laptops. Meer informatie
Hans de Bruin
Telefoon 020 - 6446 656
Telefax 020 - 6447 500
Email hans.de.bruin@unixs.com Web www.unixs.com

Met vriendelijke groet,

Fieke Kalkman
Office manager
Van Sluis Consultants
Tel. (020) 30 55 900
Fax (200) 30 55 946
f.kalkman@vansluis.nl www.vansluis.nl


---

---

---
De informatie verzonden met dit e-mailbericht (en bijlagen) is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n) en zij die van de geadresseerde(n) toestemming kregen dit bericht te lezen. Gebruik door anderen dan geadresseerde(n) is verboden.
De informatie in dit e-mailbericht (en bijlagen) kan vertrouwelijk van aard zijn en kan binnen het bereik vallen van een geheimhoudingsplicht.

Any information transmitted by means of this email (and any of its attachments) is intended exclusively for the addressee or addressees and for those authorized by the addressee or addressees to read this message. Any use by a party other than the addressee or addressees is prohibited. The information contained in this email (or any of its attachments) may be confidential in nature and fall under a pledge of secrecy.
---

---

---