Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Heel diep in meerdere glaasjes gekeken

WAVERVEEN Op maandag 15 juli werd een automobilist aangehouden omdat hij zeer zwaar onder invloed van alcohol verkeerde.

Rond 09.00 uur meldde een getuige dat hij op de Veldweg een automobilist had zien rijden die volgens hem dronken was. Politiemensen troffen de automobilist op de kruising van de Proostdijerdwarsweg met de Veldweg aan. De man, 26 jaar oud en afkomstig uit Mijdrecht, bleek inderdaad heel diep in meerdere glaasjes te hebben gekeken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 2,55 promille, meer dan vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Peuter opgesloten

WOERDEN Op maandag 15 juli had een peuter zichzelf per ongeluk ingesloten.

Rond 10.20 uur belde een vrouw uit Woerden naar het politiebureau met het verhaal dat haar 3-jarige zoontje zichzelf per ongeluk in de ouderlijke slaapkamer had opgesloten. De deur was in het slot gevallen en er was geen reservesleutel om van buiten de kamer deze open te maken. Een politieman ging naar de woning aan de Vogezenstraat.

De politieman kon een trap van een buurman lenen en is via een openstaand raam aan de voorzijde van de woning naar binnen geklommen. Vervolgens kon hij de slaapkamerdeur van binnenuit openen en kon de moeder haar zoontje in de armen sluiten.

Automobilist overleden

NIEUWER TER AA Op maandag 15 juli is een automobilist met zijn auto te water geraakt. De man overleed ter plaatse.

Rond 14.10 uur reed een 46-jarige man uit Voorhout met zijn auto over de Portengense Zuwe, komende uit de richting van de Bosdijk en gaande in de richting van het Oud Aa. Doordat de man onwel werd, reed hij de linkerberm in en kwam in een sloot tot stilstand. Een toevallig passerende vrijwillige brandweerman slaagde erin het hoofd van het slachtoffer boven water te houden. Ondanks de verleende hulp, kon niet worden voorkomen dat de man ter plaatse overleed.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de man een hartinfarct had gehad en ten gevolge daarvan was overleden.

Fietsster aangereden

MAARSSEN Op maandag 15 juli raakte een fietsster bij een aanrijding gewond.

Rond 15.50 uur reed een 53-jarige vrouw uit Maarssen met haar fiets over de Bolensteinseweg in de richting van het Harmonieplein. Een vanaf een parkeerplek achteruitrijdende automobilist zag de vrouw over het hoofd. Zij werd aangereden en kwam met haar been onder het achterwiel van de auto terecht.

De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.