AutoRai

16-7-2002

Eerste seizoenszege voor Bernd Schneider

Op de Lausitzring behaalde regerend kampioen Bernd Schneider met zijn Vodafone-Mercedes-Benz CLK-DTM zijn eerste overwinning van het seizoen.

Regerend DTM-kampioen domineert op Lausitzring
Patrick Huisman twaalfde, beste rijder met Mercedes-Benz CLK-DTM 2001 14e plaats voor Christijan Albers

Gadegeslagen door zon 40.000 bezoekers voerde Schneider van begin tot eind de wedstrijd aan en stelde zijn eerste overwinning sinds september vorig jaar veilig. Ik ben blij dat het nu is gelukt, straalde hij, zichtbaar vermoeid, maar zeer tevreden aan de finish. De auto was perfect, de pitstop was perfect en ik denk dat we de bezoekers hier een fantastische, faire race hebben laten zien.

Schneider was in de korte kwalificatierace nog als tweede geëindigd achter Abt-Audi-coureur Laurent Aiello, de leider in de tussenstand van het kampioenschap. In de hoofdrace verwachtten velen daarom een herhaling van het bloedstollende duel tussen de twee topcoureurs, dat twee weken geleden op de Norisring in Neurenberg het publiek op de banken bracht. Ditmaal pakte het echter anders uit, want terwijl Aiello veel tijd verloor door een probleem tijdens de verplichte pitstop, domineerde Schneider op overtuigende wijze de gang van zaken op het 4,534 kilometer lange Grand Prix-circuit van de Lausitzring nabij Dresden. Hij stelde de overwinning veilig en verkleinde daarmee de achterstand op Aiello in het kampioenschap tot 21 punten.

De Zwitser Marcel Fässler maakte het succes voor Mercedes-Benz compleet: hij eindigde als derde.

Patrick Huisman eindigde met de CEB-AMG Mercedes-Benz CLK-DTM als twaalfde. Daarmee was de rijder uit Bornerbroek de best geklasseerde coureur met een 2001-auto. Huisman: Ondanks dat het resultaat niet geweldig is, ben ik wel zeer tevreden over mijn wedstrijd. Het was misschien wel een van mijn beste DTM-races tot nu toe, want ik reed bijzonder constante rondetijden en het tempo was duidelijk aanwezig. Dat erkende ook Mercedes-Benz Motorsport-directeur Norbert Haug, die zijn waardering uitsprak over de prestatie van de Nederlandse coureur. Christijan Albers (Service 24h Mercedes-Benz CLK) werd als veertiende geklasseerd. We wisten van tevoren dat we met onze auto op de Lausitzring in het nadeel zouden zijn wat pure snelheid betreft, zei hij. Vandaar dat er voor mij ook niet meer inzat dan de veertiende plaats. Hopelijk wordt het de volgende race weer wat beter. De zevende ronde van de DTM wordt op 4 augustus verreden op de Nürburgring.