---

Ministerie van Defensie



---

Internationale militaire schietwedstrijd op de Harskamp

15-07-2002

Persbericht ministerie van Defensie DV/PB56

Defensie organiseert van 16 tot en met 18 juli een internationale militaire schietwedstrijd op het Infanterie Schietkamp Harskamp. Tijdens deze wedstrijd wordt voor het eerst gebruik gemaakt van de modernste schietbaan in Nederland.

De ongeveer vijftig deelnemers komen uit België, Denemarken, Duitsland, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De Nederlandse equipe, onder aanvoerderschap van ritmeester Maarten Korting, bestaat uit Dick Boschman, Toon Schermij en Rolf van der Velden, alle drie sergeant van de Koninklijke landmacht en Dick Boei en Gerard Badenbroek, beiden onderofficier bij het Korps Mariniers. Dick Boschman, behorend tot de Defensie Topsportselectie, heeft onlangs tijdens het wereldkampioenschap in Finland een startbewijs heeft verkregen voor de Olympische Spelen in 2004 in Athene.

Op het programma staan twee verschillende wedstrijden op een afstand van 300 meter. De schietbaan is aangepast voor deze wedstrijd en voor het komende wereldkampioenschap Militaire Vijfkamp, dat van 31 juli tot en met 9 augustus 2002 in Nederland plaatsheeft.