Programmabureau Advies Overheid.nl

www.zeewolde.nl op 16 juli online

"In de raadsvergadering van mei 2001 besloot de gemeenteraad geld beschikbaar te stellen voor een gemeentelijke website. Intussen zijn we een jaar verder en is er veel gebeurd. Op 16 juli, voorafgaand aan de commissievergadering gaat de site www.zeewolde.nl online. Een site waarmee de gemeente haar dienstverlening aan de burgers wil verbeteren.

"Een jaar lijkt lang, maar bij het maken van een website komt veel kijken. Het maken, maar vooral ook het actueel houden van een website kost veel tijd. We wilden voorkomen dat we met een prachtige site van start zouden gaan, die binnen enkele maanden al niet meer actueel zou zijn. Daarom zijn we in de zomer van 2001 begonnen met het op poten zetten van de organisatie achter de website.

De bezoeker centraal
In het najaar van 2001 hebben we de structuur voor de site bedacht en hebben we concreet nagedacht over de inhoud van de site. Uitgangspunt daarbij was steeds de bezoeker: waar is een bezoeker van een gemeentelijke website naar op zoek? Het feit dat de gemeente Zeewolde zich in de achterhoede bevindt als het gaat om het starten van een website was hierbij een voordeel: ervaringen van andere gemeenten hielpen ons een flink stuk op weg.

Op de site die straks online gaat staat veel informatie, onder andere over de gemeente, over onze producten en diensten en over het bestuur van de gemeente Zeewolde. We hopen hiermee een goede aanvulling op de gemeentelijke dienstverlening te kunnen geven. De site is echter geen eindproduct. De komende tijd zullen we ons niet alleen bezighouden met het actueel houden van de site; ook het verder uitbreiden en ontwikkelen van de site zal veel aandacht krijgen. Via deze gemeentepagina zullen we u regelmatig op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden op onze site.

Gebruikerspanel
In het najaar gaan we een gebruikerspanel starten. Met de informatie die we via dit panel krijgen, proberen we de site zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de bezoekers van de site. Meer informatie over dit panel volgt nog via de website en via Gemeente Bericht." (Bericht op de ook op 15 juli reeds online zijnde website van Zeewolde)

www.ictu.nl