TNT Post Groep NV

TPG Business Unit Cendris UK verwerft contract van £ 10 miljoen met T-Mobile in het Verenigd Koninkrijk

16 juli 2002

De post-, express- en logistieke onderneming TPG NV heeft vandaag bekend gemaakt via haar dochteronderneming Cendris een driejarig contract te hebben gesloten met T-Mobile, één van 's werelds leidende mobiele communicatie bedrijven. Het contract heeft een totale waarde van £ 10 miljoen.

Cendris zal aan T-Mobile digitale print- en bijbehorende fulfillmentdiensten leveren voor de facturering van telefoondiensten en andere belangrijke klantencommunicatie. Cendris is een onderdeel van de business line Data & Document Management van de divisie Post van TPG.

Cendris gaat de facturering verzorgen van de telefoondiensten van T-Mobile, zoals de verzending van rekeningoverzichten en herinneringen. Daarnaast is Cendris met T-Mobile in gesprek over de levering van een aantal andere diensten, zoals e-facturering, online factureringsanalyse en direct marketing communicatie.

"Door het printen van onze factuurdocumentatie aan Cendris te outsourcen kunnen wij ons richten op onze kerntaken en tegelijkertijd aan onze klanten een dienstverlening van zelfs nog hogere kwaliteit bieden tegen lagere bedrijfskosten," aldus Julian Hebden, Hoofd Revenue Assurance, Billing & Carrier Services van T-Mobile. "Cendris is een proactieve partner met een indrukwekkende combinatie van mensen, processen en technologie. De prestaties van Cendris hebben tot nu toe al onze verwachtingen duidelijk overtroffen. "

"T-Mobile eist optimale servicekaders en een daadwerkelijke partnership-benadering," aldus Patrick O'Connor, Managing Director van Cendris UK Limited. "Wij zijn er trots op dit prestigieuze contract tegenover een stevige concurrentie te hebben gewonnen. Cendris is van plan in nauwe samenwerking met T-Mobile de elektronische verzending van documenten te introduceren als nieuwe dienst met toegevoegde waarde."

Cendris
Cendris UK is een onderdeel van de business line Data & Document Management van de divisie Post van TPG. De dienstenportefeuille van Cendris omvat data-capture, database management en document presentment. Cendris UK heeft meer dan 500 werknemers in dienst en levert geïntegreerde document management oplossingen aan gerenommeerde organisaties zoals Centrica, Shell, Ford en AVIVA.

T-Mobile
T-Mobile UK, dat onder de merknaam T-Mobile opereert, is de nieuwe naam van One 2 One, het Britse netwerk van T-Mobile International - één van de vier strategische divisies van Deutsche Telekom AG. Ongeveer 67 miljoen mensen maken gebruik van de mobiele communicatiediensten van bedrijven waarin T-Mobile of Deutsche Telekom een meerderheids- of minderheidsbelang in hebben. Daarmee is T-Mobile International één van 's werelds grootste mobiele communicatie bedrijven.

T-Mobile International is de eerste transatlantische aanbieder van mobiele communicatiediensten onder de draadloze digitale GSM-norm. Op basis hiervan wordt onder de naam "WorldClass" een uniek internationaal pakket geboden met één enkel tarief. De dienstverlening van T-Mobile UK dekt meer dan 99% van de Britse bevolking. Het netwerk van T-Mobile UK verwerkt op dit moment alleen al binnen het Verenigd Koninkrijk meer dan 260 miljoen oproepen per week.

TPG N.V. is met haar twee merken TNT en Koninklijke TPG Post een mondiale aanbieder van post-, expresse- en logistieke diensten. De onderneming heeft meer dan 141.000 medewerkers in 59 landen en is in ruim 200 landen actief. De omzet in 2001 bedroeg EUR 11,2 miljard, en groeide in het eerste kwartaal van 2002 verder met 8,5%. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt. Cendris is een volledige dochter van TPG.