Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

DataDistilleries betreedt Zuid-Afrikaanse markt en sluit reseller-overeenkomst met Bytes Business Solutions

Dankzij de real-time analytische software van DataDistilleries kunnen Zuid-Afrikaanse bedrijven maximale waarde halen uit iedere klantinteractie

Amsterdam, 16 juli 2002 DataDistilleries, marktleider op het gebied van voorspellende real-time analytische oplossingen, heeft vandaag bekend gemaakt dat het de Zuid-Afrikaanse markt betreedt door een reseller-overeenkomst te tekenen met Bytes Business Solutions (BBS), toonaangevend leverancier van bedrijfsoplossingen en best of breed softwareapplicaties.

Met dit partnership is BBS in staat haar groeiende klantenbestand in Zuid-Afrika te voorzien van de oplossingen van DataDistilleries. Voor DataDistilleries onderstreept dit partnership het commitment om de internationale expansie verder vorm te geven. Klanten kunnen profiteren van geavanceerde analytische software, waarmee ze meer inzicht krijgen in het gedrag van hun klanten. Deze kennis kunnen ze in real-time omgevingen inzetten om maximale waarde voor het bedrijf en sneller investeringsrendement te behalen.

Bytes Business Solutions is onderdeel van de Bytes Technology Group, een gespecialiseerd IT-bedrijf met hoofdvestiging in Johannesburg. BBS voorziet bedrijven van complete end-to-end oplossingen door specialistische kennis, samenwerking met vooraanstaande partners en goede kennis van de zakelijke behoeften van klanten. De Bytes Technology Group maakt deel uit van Altron, dat wereldwijd circa 14.000 mensen in dienst heeft bij een jaaromzet heeft van EUR 1 miljard.

Dankzij DataDistilleries analytische oplossingen kunnen Zuid-Afrikaanse bedrijven nu hun klantgegevens analyseren en zodoende het gedrag en de voorkeuren van klanten beter voorspellen. Hierdoor wordt het mogelijk zeer doelgerichte en gepersonaliseerde marketingcampagnes uit te voeren. Als de software wordt toegepast in een real-time-omgeving zoals een call center of website, kan op het moment van klantcontact veel beter worden ingespeeld op elke mogelijkheid voor up-selling, cross-selling, klantbehoud en fraudedetectie. Zo kunnen per klantcontact meer inkomsten worden gegenereerd. DataDistilleries oplossingen kunnen in elke bestaande operationele CRM omgeving, zoals Siebel Systems en Chordiant, worden ingezet.

Mark Neethling, Practice Manager bij Bytes Business Solutions: We hechten veel belang aan ons partnership met DataDistilleries. De DD Series software heeft bewezen snel grote bedrijfsvoordelen te kunnen opleveren bij vooraanstaande organisaties als ABN AMRO, ING Group en Vodafone. Deze overeenkomst zorgt ervoor dat onze klanten in Zuid-Afrika in staat zullen zijn vergelijkbare resultaten te behalen. DD Series past perfect in ons aanbod, omdat het onze missie is om complete bedrijfsoplossingen te leveren inclusief software en services, die het financiële bedrijfsresultaat onmiddellijk positief beïnvloeden. Met de analytische oplossingen van DataDistilleries hebben we nu een nog sterkere propositie voor de Zuid-Afrikaanse markt.

Pieter Varkevisser, CEO van DataDistilleries: Het verheugt ons dat we deze reseller-overeenkomst met Bytes Business Solutions kunnen bekendmaken. BBS heeft duidelijk bewezen high-tech leveranciers uitstekend te kunnen vertegenwoordigen in Zuid-Afrika, en beschikt over buitengewone kennis en ervaring op het gebied van succesvolle CRM-implementaties. We zien in BBS de ideale partner om ons te helpen onze positie als marktleider op het gebied van real-time analytics verder te versterken en een duurzame positie op te bouwen op de Zuid-Afrikaanse markt.

###

Over Bytes Business Solutions
Als onderdeel van de Bytes Technology Group levert Bytes Business Solutions innovatieve bedrijfsoplossingen van best of breed softwareapplicaties. Het bedrijf kan bogen op een indrukwekkende lijst van succesvolle implementaties en beschikt over specialistische kennis op het gebied van applicatieontwikkeling, softwareconfiguratie, bedrijfsmodellering, business intelligence, campaign management, EAI (enterprise application integration) en ERP (enterprise resource planning). De BBS-divisie voor programmamanagement, training, contracten en support zorgt ervoor dat klanten optimaal profijt trekken van hun investering. De Bytes Technology Group behoort tot de Altron Group (Allied Electronics Corporation), een holdingmaatschappij voor een groep high-tech bedrijven. Altron heeft wereldwijd circa 14.000 mensen in dienst en vanuit het hoofdkantoor in Johannesburg worden circa 200 bedrijven in Zuid-Afrika en daarbuiten aangestuurd. Altron heeft een jaaromzet van ongeveer EUR 1 miljard. Website: www.btgroup.co.za.

Over DataDistilleries
DataDistilleries is marktleider op het gebied van voorspellende real-time analytische oplossingen. Hiermee kunnen bedrijven de waarde van iedere klantinteractie maximaliseren. Met de software van DataDistilleries, DD Series, kunnen organisaties klantgegevens vanuit de gehele organisatie analyseren, om zo actuele klantprofielen te genereren. Deze profielen worden ingezet om via zowel traditionele als elektronische kanalen klantrelaties in real time te optimaliseren. De software kan worden geïntegreerd met alle beschikbare sales en marketing software. DataDistilleries heeft partnerovereenkomsten met marktleiders op het gebied van CRM en eBusiness, zoals Siebel Systems, BroadVision en Accenture. Tot DataDistilleries' klantenkring behoren toonaangevende organisaties zoals ABN AMRO, CenterParcs, DGZ-DekaBank, International Masters Publishers, Postbank (ING Groep), Spaarbeleg (Aegon) en Vodafone. Het hoofdkantoor van DataDistilleries is gevestigd in Nederland, daarnaast zijn er kantoren in Duitsland, Engeland, Frankrijk en België. Website: www.datadistilleries.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bytes Business Solutions: Mark Neethling, tel.:+27 11 319 7000 of e-mail: mark.neethling@btgroup.co.za DataDistilleries: Nathalie Hardijzer, tel.: +31 20 5620020 of e-mail: n.hardijzer@datadistilleries.com Potters PR: Monique Potters, tel.: +31 345 501595 of e-mail: monique@potterspr.nl