Politie Gelderland-Midden

Meerdere winkeldiefstallen in Ede

---
Ede, 16 juli 2002

Kijken, kijken, niet kopen ...
wel meenemen

De politie in Ede maakt proces-verbaal op tegen een 28-jarige inwoner uit Oss. Hij wordt er van verdacht op donderdag 11 juli in 7 verschillende winkels in het Edese centrum winkeldiefstallen gepleegd te hebben. De man heeft de feiten bekend, de buit is in zijn geheel teruggevonden en weer teruggegaan naar de respectievelijke eigenaren.

De aanhouding van de verdachte werd mogelijk dankzij de alerte observatie van een 19-jarige Edenaar, die telefonisch de politie op de hoogte bracht van een van de diefstallen. Diezelfde getuige zag dat de goederen in een auto werden gelegd, die vervolgens door de politie 'onder observatie' genomen kon worden.

Aangehouden
Toen op een gegeven moment een bestuurder in deze auto stapte en aanstalten maakte om weg te rijden, ging de politie tot aanhouding over. In de auto werd kleding van 6 kledingzaken aangetroffen (een jas, truien en broeken) en een aantal videobanden. Onderzoek wees uit dat de goederen in Ede waren weggenomen, op een uitzondering na (een winkel uit Arnhem, waarvan nog aangifte gedaan moet worden). In totaal werd voor zo'n 1750 Euro aan kleding in beslag genomen. De verdachte heeft alle feiten bekend. Hij moet zich begin oktober verantwoorden voor de politierechter in Arnhem. Tot die tijd is de verdachte weer op vrije voeten gesteld. De gestolen goederen zijn inmiddels terug gegeven aan de respectievelijke eigenaren.

Voor vragen: Harry Munniksma, 0318 - 688221