STICHTING JOSH

De twee verenigingen Jopla en SHJO zitten niet stil

De twee verenigingen, Jopla en SHJO zitten niet stil.

Jopla, platform van jongeren met een handicap of chronische ziekte, werkt in Stichting JOSH! nauw samen met SHJO, organisatie van slechthorende jongeren.
Beide belangenbehartigers werken nogal eens in de schaduw van de grotere organisaties, maar met de nieuwe producten laten SHJO en Jopla goed zien wat ze waard zijn.

SHJO maakte Volume 10, een handzaam boekje wat dient als informatiegids voor
slechthorende jongeren. Informatie over onderwijs en werk, over hoortoestellen en spraakafzien. Over vriendschap sluiten en op vakantie gaan. Over geld terug van de belasting. En nog veel meer. Je vindt het allemaal in dit boekje. En staat er geen antwoord in op jouw vraag, dan wijst het boekje je wel de weg naar een organisatie die nog meer weet.

Jopla ontwikkelde de brochure 'Tips om mensen te ontmoeten in je eigen woonplaats'.
Een leven met vrienden is een stuk leuker dan een leven zonder. Maar hoe kom je aan vrienden? Waar hangen ze uit? Waar komen mensen met wie jij wel vrienden wilt worden? In deze brochure wil Jopla tips geven om mensen gewoon in je eigen woonplaats te kunnen ontmoeten. Je zult het zien: vrienden maken kan gewoon overal. Als je er maar voor open staat.

In opdracht van Jopla en SHJO heeft de Erasmus Universiteit een video-programma gemaakt over jongeren met een handicap met als titel WEL FF ANDERS.
Deze clipachtige video wil jongeren in hun eigen taal en op hun eigen wijze 'uit de tent lokken' om te voorkomen dat ze in een isolement raken. De film gaat over wat er gedaan kan worden voor jongeren met een handicap om hun positie te verbeteren. Wat zijn hun belangen, hoe kunnen die worden behartigd en hoe willen de jongeren ondersteund worden.

Wil je hier meer over weten of iets bestellen, bel dan gerust naar
030 2932837 of mail naar
info@josh.demon.nl
Kijken op www.jopla.nl of www.shjo.nl kan ook geen kwaad.