Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 16/7/2002
Auteur: Carel Bouman

Vrouw valt van fiets

TILBURG Bij het oversteken van de Oerlesestraat, terhoogte van de Trouwlaan, kwam gisteravond rond tien over zes een 70-jarige vrouw uit Tilburg met haar fiets ten val. De vrouw liep hierbij een hoofdwond en vermoedelijk een gebroken heup op. De GGD heeft de vrouw naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht.

Bromfietsdief aangehouden

TILBURG Vannacht om tien over halféén hebben agenten aan de Bodegravenstraat een 15-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de diefstal c.q. heling van een bromfiets. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brand in leegstaand pand

TILBURG Gisteravond rond tien voor twaalf brak er aan het Piusplein brand uit in een leegstaand aan het Piusplein. De Tilburgse brandweer had het vuur binnen dertig minuten onder controle. De brand bleek te woeden in een pand dat sinds vier maanden leeg staat en in eigendom toebehoort aan een vastgoed maatschappij. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De politie stelt een nader onderzoek in.

Goirlenaar aangehouden

TILBURG Vannacht om ongeveer tien voor één hebben agenten aan de Ardennenweide een 27-jarige man uit Goirle aangehouden. De komst van de politie naar de Ardennenweide was gewenst omdat daar een man met een mes stond te zwaaien. Als de agenten aan de Ardennenweide komen, treffen zij een hevig schreeuwende man aan die een terrasstoel in de handen heeft. Een 18-jarige Goirlese vrouw weet de agenten te vertellen dat de man met de terrasstoel in de handen haar 24-jarige vriend, die ook uit Goirle komt met een mes zou hebben gestoken. Dit zou gebeurd zijn in een woning aan de Ardennenweide. Bij deze woning treffen de agenten een stukgetrapt tuinhekje aan en in de woning waren verschillende beelden vernield. Zowel de aangehouden verdachte als de beide slachtoffers waren in bedoelde woning toen een geintje bij de verdachte in het verkeerde keelgat sloeg en hij de 44-jarige bewoonster sloeg en op het moment dat de man en de vrouw uit Goirle de verdachte buiten de woning willen werken trekt de aangehouden man een mes en probeert daar de Goirlese vrouw mee te steken. De vriend van de Goirlese vrouw liep bij de schermutselingen een lichte verwonding aan zijn rechterhand op. De agenten hebben een stanleymes inbeslaggenomen. De agenten werd door de aangehouden verbaal met de dood bedreigd en beledigd.

Clubgebouw tennisvereniging brandt af

UDENHOUT Aan de Sportlaan brak vannacht om tien over halfvier brand uit in het clubgebouw van de tennisvereniging. Als de gewaarschuwde brandweer en politie terplaatse komen slaan de vlammen al door het dak en brandt het clubhuis geheel af. Over de oorzaak van de brand is thans nog niets bekend. De Unit Forensisch Technisch Onderzoek (FTO) van de politie Midden en West Brabant zal een uitgebreid onderzoek instellen om een eventuele oorzaak van de brand te achterhalen.