RAI VERENIGING

Groeiende verkoop van bromfietsen

De verkoop van bromfietsen is in de eerste zes maanden van 2002 gestegen met ruim 6 procent. In totaal werden 19.820 brommers verkocht (2001: 18.557). Het scootermodel is nog steeds mateloos populair: vier van de vijf brommers is een scooter. Zo blijkt uit de gegevens van de afdeling Gemotoriseerde Tweewielers van de RAI Vereniging.

Het best verkochte bromfietsmerk is Peugeot. De complete top-5 ziet er als volgt uit:
(1) Peugeot, (2) Yamaha, (3) Piaggio, (4) Aprilia, (5) Tomos. Het best verkochte model in de eerste zes maanden is de Yamaha YN 50. Andere populaire modellen zijn: Yamaha Aerox, Aprilia SR LC, Peugeot Speedfight WRC en de Peugeot Viva City.

10.739 snorfietsen rijden de winkel uit
De markt van de snorfietsen heeft een lichte daling gekend in de eerste helft van dit jaar. In totaal zijn 10.739 snorfietsen de winkel uitgereden. Dat is een daling met 7 procent (2001: 11.539). Bij de snorfietsen, die maximaal 25 km per uur rijden en waarvoor de berijder geen helm hoeft op te zetten, is de automaat favoriet. Bijna drie op de vier snorfietsen is een automaat.

De merken top-5 bij de snorfietsen: (1) Tomos, (2) Peugeot, (3) Piaggio, (4) Yamaha en (5) TGB. In de eerste zes maanden is de Tomos 25 Standard het meest verkochte snorfietsmodel.

Motorverkopen blijven licht achter bij vorig jaar In de eerste helft van dit jaar zijn 11.558 motorfietsen op kenteken gezet. Dat zijn er precies 379 minder dan in de eerste zes maanden van vorig jaar. Een daling van 3 procent. Hiermee lijkt de markt van de motoren zich te stabiliseren. Over het gehele vorige jaar werden ruim 17.500 motoren geregistreerd.

De meest populaire motormerken in de eerste zes maanden zijn: (1) Yamaha, (2) Honda, (3) BMW, (4) Suzuki en (5) Kawasaki.

MotoRAI 2002
Van 17 tot en met 20 oktober 2002 wordt in Amsterdam RAI de MotoRAI 2002 gehouden. Daarmee blikt de branche met de allernieuwste modellen vooruit naar het komende motorseizoen. Tienduizenden liefhebbers en geĂŻnteresseerden kunnen tijdens vier beursdagen de mooiste, opvallendste en nieuwste motoren en soms zelfs zeer bijzondere historische modellen zien, voelen en ruiken. Dit modellengeweld wordt door de merken en de gespecialiseerde importeurs aangevuld met een breed overzicht van accessoires, onderdelen en kleding.

Einde bericht