Nieuwsbericht

dinsdag 16 juli 2002, 14.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeerstoezicht.
Heerhugowaard, maandag 15 juli 2002.
Maandagmiddag werden controles gehouden op de kruising Zuidtangent met de Westerweg en de kruising Krusemanlaan met de Brouwersgracht. Deze controle waren vooral gericht op het negeren van het rode verkeerslicht. In totaal werden acht bestuurders bekeurd voor deze overtredingen. Vijf op de Krusemanlaan en drie op de Zuidtangent.

Inbraak woning
Zuid Scharwoude, dinsdag 16 juli 2002
Vannacht werd de bewoner van een woning aan de Snip wakker van vreemde geluiden in zijn woning. Hij vermoedde dat onbekenden in zijn woning aanwezig waren. Toen hij op onderzoek uitging bleek dat alle deuren van de woning open stonden maar dat er verder niemand meer aanwezig was. Vermoedelijk is men in het huis gekomen via een niet afgesloten deur. De bewoner kon nog niet aangeven of er goederen uit zijn huis waren verdwenen.

Snelheidscontrole
Zuidschermer, dinsdag 16 juli 2002.
Vanmorgen tussen 07.30 en 09.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Zuidervaart waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 174
Aantal overtredingen: 42
Hoogst gemeten snelheid: 86 km/u
Meer dan de helft van de overtreders kon worden aangehouden. De andere bestuurders zullen binnenkort via de post op de hoogte worden gesteld.

Algemene verkeerscontrole
Bergen, dinsdag 16 juli 2002.
Vanmorgen werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Bergerweg. Tijdens deze controle werden ruim 200 voertuigen gecontroleerd. Er werden 26 bekeuringen uitgeschreven. Het merendeel had betrekking op het niet dragen van de autogordel. Daarnaast werd bekeurd voor het niet dragen van een helm, snelheid en een aantal technische gebreken. In de toekomst zullen meer van dergelijke controles worden uitgevoerd.

NOORDKOP

Poging inbraak
Den Helder, maandag 15 juli 2002. Op maandagmiddag omstreeks 15.40 uur kon een 39-jarige man uit Den Helder worden aangehouden bij een woning aan de Zuidstraat te Den Helder. De man had hier gepoogd in te breken door de voordeur van het pand in te trappen. Dit was echter gehoord door de bewoner die in de achtertuin zat. Toen deze ging kijken zag hij de verdachte in het portaal voor de woning staan.

WESTFRIESLAND

Diefstal auto
Enkhuizen, maandag 15 juli 2002. Tussen donderdag 14.00 uur en maandag 12.00 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf het parkeerterrein van het NS-station aan het Stationsplein te Enkhuizen. Het ging om een donkerblauwe Volkswagen Polo 33kw K6 met kenteken RX-31-ZB.

Ongeval met letsel
Berkhout, maandag 15 juli 2002. Op maandagmiddag omstreeks 16.55 uur kwam een 21-jarige man uit Purmerend met zijn motorfiets ten val op de A7 ter hoogte van Berkhout. De man kwam vanuit de richting Purmerend aangereden en raakte door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen de vangrail. De bestuurder moest voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. De motorfiets raakte rondom ernstig beschadigd.