Gemeente Brielle


Container voor jeugd Vierpolders

16-07-2002

Burgemeester en wethouders hebben vandaag besloten om voor de jongeren in Vierpolders een container te plaatsen bij het parkeerterrein aan de Dijckpotingen 10.Over deze plannen zijn reacties ontvangen van omwonenden.Naar aanleiding daarvan heeft het college besloten om geen definitieve vrijstelling te verlenen voor de container.

Er wordt nu een tijdelijke vrijstelling afgegeven, die het mogelijk maakt om een proef te nemen van maximaal een jaar. Enerzijds wil de gemeente hiermee tegemoet komen aan de wensen van de jongeren om op korte termijn een eigen plek te krijgen. Anderzijds is er de mogelijkheid om te bezien of de locatie aanvaardbaar is en of het beoogde effect wordt bereikt.
Een van de zaken, die daarbij een rol speelt is de eventuele geluidsoverlast van de beoogde voorziening. Omwonenden zijn bevreesd voor deze overlast. De gemeente verwacht dat het plaatsen van de container in de dorpskom een goed alternatief is. Door het betrekken van de jongeren bij de gemeenschap kan er een klimaat ontstaan, waarin wederzijds begrip wordt verkregen voor zowel de woonomgeving als voor de ontspanningsmogelijkheden voor de jeugd.
Mocht er sprake zijn van geluidsoverlast dan zullen de jongeren daarop worden aangesproken.
Indien de vrees voor geluidsoverlast terecht blijkt te zijn, zal dit consequenties hebben voor de toekomst.

Het is de bedoeling om voor de evaluatie van het project een groep te vormen, die bestaat uit een vertegenwoordiging van bewoners en jongeren.

De container zal naar verwachting rond eind augustus kunnen worden geplaatst