Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-07-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 14.30 u) Dinsdag, 16 juli 2002

District Maastricht

Maastricht; hennepkwekerijen
Bij controle afgelopen maandagmiddag in een woning aan de Hersintlaan in Maastricht vond de politie op zolder een hennepkwekerij met totaal ruim 335 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (14 groeilampen, 14 transformatoren, 2 ventilatoren etc.) in beslag genomen. Omdat de politie vermoedens had dat met de electriciteitsafname was gefraudeerd, werd het personeel van Nutsbedrijven gewaarschuwd.
Diezelfde maandagmiddag vond de politie bij controle in een woning aan de Bokaalstraat in Maastricht in de kelder een hennepkwekerij met totaal 250 hennepplanten. Ook deze hennepplanten werden samen met de aangetroffen apparatuur (16 groeilampen, 16 transformatoren, 4 tijdschakelaars etc.) in beslag genomen. Bleek ook dat al eens keer eerder was geoogst. Omdat ook hier de politie vermoedens kreeg van illegale electriciteitsafname, werd het personeel van Nutsbedrijven ingeschakeld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners.

Maastricht; bromfiets
Afgelopen maandagavond omstreeks 18.15 uur kreeg de politie een melding dat enkele personen op de Capucijnengang in Maastricht een bromfiets aan het stelen waren. De politie die snel ter plaatse ging heeft er drie personen, drie mannen (17/20/35 jr) uit Maastricht op verdenking van (betrokkenheid bij) diefstal van een bromfiets aangehouden. Zij werden naar het politiebureau overgebracht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Meerssen; aangehouden
Getuigen waarschuwden afgelopen maandagmiddag een juist passerende patrouille van de Koninklijke Marchaussee toen zij op de Klinkenberg in Meerssen zagen hoe enkele jongeren bij een woning een bromfiets stalen en ermee vandoor liepen. Vermoedelijk omdat zij zich betrapt wisten lieten ze de gestolen bromfiets achter, waarna men er op hun eigen bromfiets vandoor reed. De Koninklijke Marechausse-patrouille reed een bromfitesbestuurder met duo-passagier achterna en wist dit tweetal op het Past.Geelenplein in Rothem in de kraag te vatten. Deze beide verdachten, twee 18-jarige jongemannen uit Maastricht werden aangehouden en door de inmiddels gearriveerde politie overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.